Osnovni sud u Banjaluci doneo je danas rešenje kojim je u jedinstvenom registru političkih organizacija Nenad Nešić upisan kao lice ovašteno za zastupanje i predstavljanje DNS.

Pročitajte još: Ustavni sud sahranjuje BiH“: Socijalisti poručuju da je prošlo vreme nametnutih rešenja

Kako piše u rešenju, Nešić je upisan kao vršilac dužnosti predsednika stranke, dok je iz sudskog registra brisan bivši lider Marko Pavić.Tako je i formalnopravno završena primopredaja na mestu lidera DNS nakon što je Pavić podnio ostavku, a Predsedništvo izabralo Nešića za v.d. predsjednika.

U sudskom rešenju piše da je, uz zahtev za promenu lica ovlaštenog za predstavljanje i zastupanje stranke, priložena sva dokumentacija potrebna prema Zakonu o političkim orgaizacijama.Sutra će biti održana sednica Glavnog odbora DNS na kojoj bi trebalo da bude dogovoren datum održavanja sednice Skupštine stranke na kojoj se očekuje izbor predsednika DNS s punim mandatom. Pored toga, Osnovni sud u Banjaluci je odobrio upis novog Statuta Demokratskog narodnog saveza. Sud je, ističe se u rešenju, utvrdio da su ispunjeni uslovi za upis promena u registru političkih organizacija.