„Ustavni sud sahranjuje BiH“: Socijalisti poručuju da je prošlo vreme nametnutih rešenja

S. M./Novosti Online

13. 02. 2020. u 17:41

„Уставни суд сахрањује БиХ“: Социјалисти поручују да је прошло време наметнутих решења
Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije smatra da svaki novi pokušaj ucena i preglasavanja udaljava Republiku Srpsku od BiH
Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije zalaže se za donošenje Zakona o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija i za odlučno zaustavljanje još jednog pokušaja narušavanja integriteta Republike Srpske, rečeno je nakon sednice kluba koja je održana u Banjaluci.

Socijalisti poručuju da je davno prošlo vreme nametanja rešenja protiv interesa Srpske, te da svaki novi pokušaj ucena i preglasavanja udaljava Republiku Srpsku od BiH i služi jedino izazivanju kriza.

Pročitajte još: Dodik poručio: Srpska na putu IZLASKA iz BiH, NEMA POVRATKA

- Sva ta nastojanja i ovaj put će se razbiti o zid, ali postavlja se pitanje da li je u interesu Republike Srpske da i dalje budemo u okviru koji je očigledno destruktivan po Republiku Srpsku, jer nema izgleda da će se zaustaviti pokušaji destrukcije i destabilizacije. Nekad su visoki predstavnici bili zaduženi za stvaranje ovakvih kriza, a danas to radi Ustavni sud BiH. U ponedeljak je sednica Narodne Skupštine Republike Srpske, gde će po ovim pitanjima biti zauzeti stavovi i donešeni zaključci u interesu građana Srpske, a upravo je Narodna Skupština jedino mesto gde može da se raspravlja o interesima Republike Srpske. To što radi Ustavni sud može samo da sahrani BiH, jer Republika Srpska ima kapacitet, snagu i konsenzus da odbrani svoje interese – navodi se u saopštenju kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije