Kradljivac uhapšen po poternici

O. M.

24. 09. 2019. u 06:33

Крадљивац ухапшен по потерници

Slobodan Rakić / Foto MUP RS

Slobodan Rakić iz Bosanskog Grhova zbog teških krađa sproveden u KPZ Banjaluka, nije se odazvao na izdržavanje kazne. U svom dosijeu ima više od stotinak teških provala

BANjALUČKA policija uhapsila je Slobodana Rakića (48) iz Bosanskog Grahova za kojim je Osnovni sud u Prijedoru raspisao centralnu poternicu, jer se nije odazvao na izdržavanje dvogodišnje kazne zatvora.

Pravosnažnom presudom Rakić je osuđen za više teških krađa, ali je izbegavao odlazak u zatvor. Budući da je ignorisao sudska rešenja 11. septembra za njim je raspisana poternica, a preko vikenda je lociran i uhapšen u Banjaluci.

- Nakon hapšenja kod osumnjičenog je pronađen alat odnosno sredstva pogodna za vršenje provala, kao i predmeti za koje se sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih dela. U toku je rad na utvrđivanju povezanosti tih predmeta sa ranije izvršenim krivičnim delima - navode u PU Banjaluka.

Rakić je predat Sudskoj policiji RS koja ga je sprovela u Kazneno-popravni zavod Banjaluka na Tunjicama.


PROČITAJTE JOŠ:
OJT Banjaluka: Optužnica protiv komandira Jedinice za podršku iz Gradiške

U policiji saznajemo da Rakić u svome dosijeu ima dokumentovanih stotinak krađa i provala. Od lopovluka je živeo i izdržavao se, zbog čega je i više puta osuđivan pred sudovima u Banjaluci, Prijedoru, pa čak i u Brčkom.

Svojevremeno je uhapšen zbog serije pljački u pravoslavnim crkvama u okolini Prijedora iz kojih je krao sitan novac od donacija vernika. Tokom kriminalističke obrade priznao je osam provala u crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije