ОЈТ Бањалука: Оптужница против командира Јединице за подршку из Градишке

Р.С.

23. 09. 2019. у 17:51

ОЈТ Бањалука: Оптужница против командира Јединице за подршку из Градишке

Илустрација / Depositphotos

Основни суд у Градишци потврдио је оптужницу коју је подигло Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци против Драгана Гавриловића
Основни суд у Градишци потврдио је оптужницу коју је подигло Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци против Драгана Гавриловића због кривичних дела злоупотреба службеног положаја или овлашћења у стицају са кривичним делом фалсификовање или уништавање службене исправе.


Он се терети да је од 20. фебруара 2017. године до 20. фебруара 2019.године, обављајући послове командира Јединице за подршку ПУ Градишка, у више наврата за потребе бојевог гађања узимао муницију калибра 9 мм и 7,62 мм и то за пиштољ марке „ГЛОК“, аутоматску пушку марке „ТАУРУС“, аутоматску пушку М-92 и снајперску пушку калибра 7,9 мм.

- Затим је у евиденцији о бојевом гађању приказао да је Јединица за подршку при ПУ Градишка по плану и програму извршила бојева гађања, о чему је осумњичени као службено лице сачинио извештаје и евиденције. Та бојева гађања или нису уопште извршена, или бојево гађање није извршено од стране наведеног броја припадника Јединице за подршку или није утрошена целокупна количина муниције. Након тога је осумњичени Драган Гавриловић неутрошену муницију противправно задржао за себе и то 2.170 комада муниције калибра 9 мм и десет комада муниције 7,9 мм – наводи се у оптужници.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СУМЊИВИ ПЛАТНИ НАЛОЗИ: Ухапшена службеница пиротске средње школе "Др Обрен Пејић"


Закључује се да је осумњичени у више наврата прекорачио границе својих службених овлашћења и себи прибавио неку корист и у више наврата као службено лице у службене исправе унио неистините податке, чиме је починио продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја или овлашћења у стицају са продуженим кривичним делом фалсификовање или уништавање службене исправе.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Grof

23.09.2019. 19:39

Odmah ga suspendovati na mesec, dva a onda ga po kazni prebaciti za komandira u Laktase ili Prijedor!!!