Spasli ga od izvršitelja: Celo selo skupilo pare da pomogne Nenadu

R. ŠEGRT

sreda, 26. 02. 2020. u 13:48

Спасли га од извршитеља: Цело село скупило паре да помогне Ненаду

Foto R. Šegrt

Prijatelji pomogli Nenadu Butuliji (61) da reguliše dug za gas i sprečili da njegova stoka ode na prodaju. Novac prikupljalo celo Rusko Selo

STOKA Nenada Butulije (61) iz Ruskog Sela kod Kikinde neće biti prodata zbog duga za gas od 60.000 dinara, jer su njegove komšije i subotički ogranak Združene akcije "Krov nad glavom" sakupili novac da izmire i taj i dugove za ostale komunalne usluge.

Njegove komšije iz Ruskog Sela izmirili su dug za gas i deo računa za struju, a humanitarna organizacija sakupila je 228.000 dinara i 170 evra. Novac su predali njegovoj sestri, jer je Nenad, zbog upale jednjaka, na lečenju u kikindskoj Opštoj bolnici i za koji dan će, verovatno, biti otpušten kući.

- Neka Nenad novac koji mu ostane posle izmirenja svih obaveza za komunalne usluge iskoristi za plaćanje lekova i podmirenje drugih životnih potreba - saopštili su iz Akcije "Krov nad glavom".

Prodaju stoke, svinje i dve ovce Nenada Butulije, zbog duga za gas od 60.000 dinara, oglasio je javni izvršitelj Lazar Sekulić, nadležan za područje Višeg i Privrednog suda u Zrenjaninu.


PROČITAJTE JOŠ.
Govorio da je tajna dugovečnosti u smejanju: Preminuo najstariji čovek na svetu u 112. godini (VIDEO)

- Čim smo saznali za Nenadov slučaj, sakupili smo novac i kontaktirali sa javnim izvršiteljem radi izmirenja duga za plin. Ostao je još dug za komunalije, ali ćemo i to regulisati - saopštio je predsednik MZ Rusko Selo Dušan Marjanović.


Nenad Butulija je građevinski tehničar, živi sam, a 22 godine radio je u građevinskoj firmi "Severni Banat". Kada je firma propala, još sedam godina je radio kod drugog poslodavca, a poslednjih godina preživljava od socijalne pomoći.


NIJE POMINjAO IZVRŠITELjE

NENADU (na slici) su i do sada pomagali rodbina i komšije, ali nisu znali da su izvršitelji oglasili prodaju stoke sve dok to nisu objavili mediji. On je plućni bolesnik i završio je u bolnici, a njegovi Ruskoselci i neznani humani ljudi počeli su da rešavaju problem dugovanja. Na sreću, sve se dobro završilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)