STOKA Nenada Butulije (61) iz Ruskog Sela kod Kikinde neće biti prodata zbog duga za gas od 60.000 dinara, jer su njegove komšije i subotički ogranak Združene akcije "Krov nad glavom" sakupili novac da izmire i taj i dugove za ostale komunalne usluge.

Njegove komšije iz Ruskog Sela izmirili su dug za gas i deo računa za struju, a humanitarna organizacija sakupila je 228.000 dinara i 170 evra. Novac su predali njegovoj sestri, jer je Nenad, zbog upale jednjaka, na lečenju u kikindskoj Opštoj bolnici i za koji dan će, verovatno, biti otpušten kući.

- Neka Nenad novac koji mu ostane posle izmirenja svih obaveza za komunalne usluge iskoristi za plaćanje lekova i podmirenje drugih životnih potreba - saopštili su iz Akcije "Krov nad glavom".

Prodaju stoke, svinje i dve ovce Nenada Butulije, zbog duga za gas od 60.000 dinara, oglasio je javni izvršitelj Lazar Sekulić, nadležan za područje Višeg i Privrednog suda u Zrenjaninu.


PROČITAJTE JOŠ.
Govorio da je tajna dugovečnosti u smejanju: Preminuo najstariji čovek na svetu u 112. godini (VIDEO)

- Čim smo saznali za Nenadov slučaj, sakupili smo novac i kontaktirali sa javnim izvršiteljem radi izmirenja duga za plin. Ostao je još dug za komunalije, ali ćemo i to regulisati - saopštio je predsednik MZ Rusko Selo Dušan Marjanović.


Nenad Butulija je građevinski tehničar, živi sam, a 22 godine radio je u građevinskoj firmi "Severni Banat". Kada je firma propala, još sedam godina je radio kod drugog poslodavca, a poslednjih godina preživljava od socijalne pomoći.


NIJE POMINjAO IZVRŠITELjE

NENADU (na slici) su i do sada pomagali rodbina i komšije, ali nisu znali da su izvršitelji oglasili prodaju stoke sve dok to nisu objavili mediji. On je plućni bolesnik i završio je u bolnici, a njegovi Ruskoselci i neznani humani ljudi počeli su da rešavaju problem dugovanja. Na sreću, sve se dobro završilo.