NA HILANDARU SU SVIMA ZDRAVI ZUBI: Čedomir Pantelić, stomatolog iz Novog Sada, sa kolegama iz Srbije, u humanoj misiji na Svetoj Gori

NA HILANDARU SU SVIMA ZDRAVI ZUBI: Čedomir Pantelić, stomatolog iz Novog Sada, sa kolegama iz Srbije, u humanoj misiji na Svetoj Gori

SPOKOJ i tišina manastira Hilandar, već pri prvom susretu pre pet godina, čudesno su opčinili Čedomira Pantelića, stomatologa iz Novog Sada, koji zajedno sa kolegama iz Kragujevca, Beograda, Novog Sada i Gornjeg Milanovca, u humanoj misiji pohodi Svetu Goru i monasima, ali i hodočasnicima koji se tu zateknu - leči zube.

18. 10. 2020. u 10:00

LICA ANĐELA POD PLAŠTOM I KAD KLANjANjE UTIHNE: Novosti u Aja Sofiji - sa vernicima na molitvi i turistima posle prenamene (VIDEO)

LICA ANĐELA POD PLAŠTOM I KAD KLANjANjE UTIHNE: "Novosti" u Aja Sofiji - sa vernicima na molitvi i turistima posle prenamene (VIDEO)

ISTANBUL je bio carski, vizantijski grad. Konstantinopolj. U šestom veku sazidana je Crkva Svete premudrosti pred kojom stojimo. Mesto krunisanja vizantijskih careva. Biser Konstantinopolisa, posle gotovo devet decenija muzejske namene, baština pod zaštitom Uneska, ponovo je postala džamija. Početkom jula ove godine, kada je Upravni sud u Ankari doneo odluku o njenom preimenovanju, zvonilo se na sva zvona da će freske i mozaici, pokrivene tokom molitve, biti na oku posetiocima posle namaza. A, da li je tako?

17. 10. 2020. u 18:00