Dačić s ruskim ambasadorom Bocan-Harčenkom

Tanjug

06. 11. 2019. u 17:42

Дачић с руским амбасадором Боцан-Харченком

Foto: Tanjug

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka i u razgovoru ocenio da je nedavna poseta predsednika ruske vlade Dmitrija Medvedeva, velikog prijatelja Srbije i srpskog naroda, bila izuzetno uspešna i da je dala dodatni zamajac razvoju bilateralnih odnosa, koji su inače na veoma visokom nivou.


Sagovornici su izrazili veliko zadovoljstvo i rezultatima posete predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić Moskvi, tokom koje je potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije i njenim državama članicama, koji je veoma važan za unapređenje međusobne ekonomske saradnje.


Pročitajte još: EKSKLUZIVNO Bocan-Harčenko za “Novosti”: U američkom stavu o Kosovu ne vidimo šansu za dijalog


Dačić i Bocan-Harčenko razgovarali su i o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje u narednom periodu, sa posebnim akcentom na planirane posete zvaničnika dve zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

deda

06.11.2019. 18:44

Treba ozbiljno razgovarati da Putin posalje vosku na granice sa Hrvatskom i Kosovom pa da vidimo da li ce USA ( NATO ) i EU nastaviti da nas ucenjuju i ponizavaju.

maniks

06.11.2019. 19:35

Dacicu koji problem imate da pozovete Rusiju u resavanju KiMa, to zanima veliki broj Srba.