Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladanka Malović obratila se javnosti putem saopštenja u kom odgovara Nemanji Rujeviću, koji piše za "Dojče vele" i nedeljnik "Vreme".

Njeno saopštenje prenosimo u celosti.

"Istaknuti skriboman na društvenim mrežama i radnik „Dojče velea“ i nedeljnika „Vreme“, koji su poznati po svemu, samo ne istinitom i objektivnom novinarstvu, Nemanja Rujević, danas je pokazao da nije ništa manji lažov nego oni čiju politiku tako sladostrasno podržava, lideri tajkunsko–fašističkog saveza: Đilas, Jeremić i Obradović.

Rujević, vidno iznerviran zbog istorijske pobede Srpske liste na Kosovu i Metohiji, napisao je danas: „Vučić je juče izričito rekao da ne može i neće da ode na izborima. Šta tu nije jasno? Kako se to zove? Ako se to ne primi k znanju, njega će za 30 godina držati na aparatima, kao onog predsednika Alžira za kojeg niko nije znao da li je živ, ali i dalje kao vlada.“

Nije teško dokazati da je Rujević obična lažovčina, ali, moram reći prilično je jadno što je toliko besan na predsednika Vučića, dok se cela Srbija raduje pokazanom srpskom jedinstvu i pobedi Srpske liste na Kosovu i Metohiji, uprkos svim pritiscima stranih službi i Albanaca, pa čak i bednika, Đilasovih kandidata,Trajkovićeve i Rašića.

Pročitajte još - Vladanka Malović: Tajkuni koji su godinama krali hleb iz usta srpske dece koriste poznate metode svojih nalogodavaca da izazovu krvoproliće u Srbiji

Posebno je sramno to što produkcija lažnih vesti dolazi od nekoga ko se predstavlja kao novinar i ko, zbog svoje političke ostrašćenosti, u stranim medijima širi laži o Srbiji.

Istine radi, predsednik Vučić juče je na pitanje novinarke TANJUG-a, kako komentariše to što je Haradinaj obećao da će da ga sruši do Uskrsa, odgovorio:

Nije do Uskrsa, do Božića, do Uskrsa su rekli ovi drugi, pa je prošao i Božić i Uskrs. Jeremić je rekao do Uskrsa, a Haradinaj je rekao do Božića ili do Svetog Nikole...

Što se tiče tog rušenja, slušam ja to svaki dan. Zamislite, vi očekujete da vaš narod vas podrži u nečemu u danu kada imate važne izbore na Kosovu i Metohiji, kada Srbija čeka da vidi hoćemo li pokazati jedinstvo, vi ovde u centralnoj Srbiji vodite kampanju borbe sa saobraćajnim znakovima i hvalite se kako ste uspeli da savladate saobraćajne znakove tako što ste izlepili nalepnice po njima. E, tako i Haradinaj.

Zato se uvek kaže prvo skoči pa kaži hop. On je to obećavao da će to da bude do Svetog Nikole, ne samo do Božića... Obećao do Svetog Nikole prošle godine, prošla mi je slava, doći će mi i sledeća slava, ništa od toga. Ovi su obećali bili do Vaskrsa, slagali kao i obično. Do nekog Vaskrsa će biti, ali ne njihovom voljom, već mojom voljom. Zapamtite to što sam rekao.

Otići ću tako što ću se sam povući, a ne zato što će me oni pobediti. Oni me nikada neće pobediti glasovima, i na izborima. A drugo nešto, to uvek može. A izbornom voljom, narodnom voljom, nikada me neće pobediti, sam ću otići...“

Na kraju, moram se saglasiti sa predsednikom Vučićem - ovo nam svima jeste jedna od najdražih pobeda. Srbi su pokazali jedinstvo u trenutku kada su im bili ugroženi nacionalni interesi i nikakvi Đilasi, Jeremići, Obradovići, Trajkovići, pa čak i radnici za nemačke medije i domaće tajkune, razni Rujevići, ne mogu toliko da lažu koliko mi možemo da budemo ponosni na sve Srbe na Kosovu i Metohiji, i jučerašnju veličanstvenu pobedu, kao što ćemo i dalje da se borimo svom snagom protiv svih onih kojima smeta jaka i suverena Srbija, na čijem je čelu Aleksandar Vučić."