Kamionom su za Hrvatsku prevozili stari nameštaj, carinici su posumnjali da se tu nešto krije i - bili su u pravu (FOTO)

Tanjug

07. 10. 2019. u 15:41

Камионом су за Хрватску превозили стари намештај, цариници су посумњали да се ту нешто крије и - били су у праву (ФОТО)

Foto: Jutjub printskrin, Uprava carine

Vozač i zaplenjeni antikviteti predati su policiji i tužilaštvu u dalju nadležnost
Zajedničkom akcijom policije i carine, na graničnim prelazima Šid i Batrovci 4. septembra sprečen je pokušaj krijumčarenja zbirke antikvitetnog srebrnog novca, predmeta od slonovače i satova za koju se pretpostavlja da je izuzetno vredna, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, prekršaj je otkriven kada se u večernjim satima na izlazu iz zemlje za kontrolu prijavio kamion hrvatskih registarskih oznaka koji je iz Peći ka Zagrebu prevozio stari nameštaj i aparate za merenje struje.

PROČITAJTE JOŠ -DA LI GA PREPOZNAJETE: Policija traga za razbojnikom u Beogradu (FOTO)

Zbog nepravilnosti uočenih na snimku skenerom, izvršen je istovar i detaljan pregled tovarnog dela, i tada je ispod starog nameštaja otkrivena putna platnena torba puna vrednih antikviteta.Otkrivene su 82 metalne kovanice iz različitih perioda, najverovatnije od srebra, ukupne težine preko dva kilograma. Među njima je najviše američkih dolara iz perioda od 1795. pa do 1922. godine, britanskih funti, austrijskih šilinga, novozelandskih kruna...Pored toga, u istoj torbi pronađeno je i pet kutija za nakit i tri narukvice, po svemu sudeći, izrađenih od slovače, kao i sedam ženskih ručnih časovnika, za koje se takođe pretpostavlja da imaju antikvitetnu vrednost.Vozač i zaplenjeni antikviteti predati su policiji i tužilaštvu u dalju nadležnost, dodaje se u saopštenju Uprave carine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT

07.10.2019. 17:53

Rece DRKolinda i Plenki, kako su im siptari dobri prijatelji, pa valjda se sipci hteli da zahvale na prijateljstvu, pa makar i opljackanom imovinom srba.