Pojedini osmaci izmanipulisani od strane ljudi bliskih Draganu Đilasu, Bošku Obradoviću, Vuku Jeremiću i grupacije oko "1 od 5 miliona" danas su divljali ulicama Beograda paleći slike ministra prosvete Mladena Šarčevića.

Snimak paljenja Šarčevićeve slike prvi je objavio jedan od Đilasovih i Bastaćevih pristalica Marko Dragoslavić, član Opštinskog odbora Jeremićeve Narodne stranke na Zvezdari. poznat na društvenim mrežama kao Operativac iz Zemuna.

On je, inače, dospeo u žižu javnosti tokom blokade radova na Trgu republika, kada je psovao i vređao starijeg gospodina, fizički nasrnuo na njega, a potom i izvukao deblji kraj.

Inače, okupljeni su se na ulici ponašali kao pravi huligani: blokirali su saobraćaj u centru grada, a paljenje slike ministra dočekali su sa oduševljenjem.

Pored ovoga, oni su nosili fantomke i palili baklje.

Okupljeni osmaci iz protesta "1 od 5 miliona" su ispred Ministarstva palili baklje, a, pošto su predali zahteve, krenuli su iz Nemanjine ulice u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije, preko Slavije i Terazija, i nazad, pred Ministarstvo.

Usput su spalili i izgazili fotografiju ministra prosvete Mladena Šarčevića.

Učesnici protesta su nosili transparente "Ostavke", "Ukrali ste nam budućnost", "Nećemo prijemni", "Ne ide nam škola, al'' bićemo bogati".

Da je zaista reč o naslednicima gore navedenih nasilnika govori i činjenica da su ovo divljanje podržale i pristalice "1 od 5 miliona", hvaleći se na društvenim mrežama tako da se odaje utisak da su upravo oni organizatori haosa na ulicama. Setimo se njihovih protesta i haosa koji je svaki put izazivan na istim, tako da je jasno u čijoj je režiji skup koji je navodno organizovan zbog odlaganja testa iz matematike na maloj maturi.