Ne traže teroriste OVK!

R. Dr.

28. 02. 2018. u 19:47

Не траже терористе ОВК!

Hašim Tači sa ostalim licima sa poternica

Albanski komandanti optuženi za ratne zločine, odlukom Interpola, skinuti sa međunarodnih poternica. Na spisku Ramuš Haradinaj, Hašim Tači, Azem Sulja, Šukri Buja, Ljirim Jakupi...

KOMANDANTI terorističke Oslobodilačke vojske Kosova, koje naše pravosuđe tereti za ratne zločine, skinuti su sa crvenih poternica Interpola. Prema saznanjima "Novosti", to se dogodilo mimo nadležne komisije ove organizacije, kojoj će MUP Srbije uložiti žalbu.

Međunarodni granični prelazi ubuduće će i zvanično biti otvoreni Ramušu Haradinaju, ali i njegovim bliskima saborcima iz terorističkih dana - Hašimu Tačiju, Azemu Sulji, Šukri Buji, Ljirimu Jakupiju, Sulji Ćirićiju...

Da su ratni zločinci iz OVK voljom svetske policijske organizacije slobodni ljudi preneo je u utorak kosovski ministar policije Flamur Sefaj.

- Dobio sam potvrdu Interpola da je ova organizacija ukinula poternice za bivšim članovima OVK - rekao je pred prištinskim parlamentarnim odborom za unutrašnje poslove Sefaj. On je naveo i da je obavešten da Kosovo ne mora da ponavlja zahtev za članstvo u Interpolu, već da je dovoljno samo da članice uvrste taj zahtev u agendu svojih redovnih sastanaka.

Da su imena terorista skinuta sa međunarodnih poternica potvrđuju i u srpskom MUP i ističu da se Srbija žalila Izvršnom komitetu Interpola.


PROČITAJTE I:Prve optužnice Specijalnog suda očekuju se do kraja marta

- U koordinaciji sa drugim institucijama, odmah po saznanju da je iz sistema Interpola izbrisano više poternica za ratne zločine uložili smo žalbu zbog ovog čina - navode u MUP.

U srpskoj žalbi precizno su navedene sve povrede materijalnog prava i pravila koje definišu rad Interpola, a priloženi su i dokazi da je donosilac odluke o brisanju poternica pogrešno utvrdio činjenično stanje i na taj način doneo nezakonitu odluku.

- To je presedan u radu ove organziacije. Očekujemo da Izvršni komitet na prvom narednom zasedanju, u narednih nekoliko dana, prihvati našu žalbu i da odluka pojedinaca iz pravne službe Interpola bude hitno promenjena tako što će sve obrisane poternice biti vraćene u sistem Interpola - tvrde u MUP.


ŽALBA BEOGRADA BEZ ODGOVORA

KOMISIJA za kontrolu međunarodnih poternica u Lionu usvojila je žalbu Unmika i 1. decembra prošle godine odlučila da Interpol više neće tretirati poternice protiv vođa OVK. Srbija je ovim povodom uputila zvaničnu predstavku Interpolovoj komisiji za žalbe. Albanski teroristi skinuti su sa poternica, iako se ovo telo tim povodom nije ni sastajalo niti odlučivalo po žalbi Beograda.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Danedane

01.03.2018. 08:06

I mi jurimo u EU vididte i sami da nas ne je....ju Otkacite jih vec jednom kazite jim da vetar duva sa istoka.

kalimerovic

01.03.2018. 19:18

BG povukao zahtev? Idemo dalje na komadanje...........Srbija je jos velika....

AcaJ

04.03.2018. 13:42

Narode Srbije to vam je Zapadna demokratija,gde nas ovaj rezim na silu uvlaci a cena je Kosovo e pa nece moci bez referenduma!