CENA PCR TESTA ZA STRANCE BIĆE SMANJENA: Usvojena inicijativa Privredne komore Srbije

Novosti online

16. 04. 2021. u 12:06

NA današnjoj sednici Kriznog štaba usvojena je inicijativa Udruženja za turizam Privredne komore Srbije da se smanji visina naknade za PCR testiranje stranih državljana koji u Republiku Srbiju dolaze iz turističkih razloga, što će, prema oceni sekretara tog udruženja, Tijane Maljković, doprineti povećanju broja dolazaka stranih turista za vreme predstojećih uskršnjih praznika i najavljenih grupa gostiju iz arapskih zemalja tokom proleća.

ЦЕНА ПЦР ТЕСТА ЗА СТРАНЦЕ БИЋЕ СМАЊЕНА: Усвојена иницијатива Привредне коморе Србије

Foto: AP

Predstavnici Grupacije turističkih agencija i Grupacije hotela Srbije ukazali su na veliko interesovanje turista za dolazak u Republiku Srbiju iz Bahreina, nakon posete njihove delegacije našoj zemlji, kao i ostalih arapskih zemalja, posebno po završetku ramazanskog posta, polovinom maja.

PCR za strane državljane u našoj zemlji iznosi 18.000 dinara.

Turistički poslenici ukazivali su da iznos PCR testa destimuliše dolazak stranih turista u Srbiju, kojima je za povratak u svoje matične zemlje neophodno testiranje u našoj zemlji.

- Smanjenjem troškova testiranja u Republici Srbiji za strane turiste pružena je dodatna podrška sektoru turizma i ova odluka omogućiće da i u ovim vanrednim uslovima poslovanja uslovljenim pandemijom koronavirusa, naša zemlja ostane konkurenta turistička destinacija - ističe Maljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)