"PRERANO SE UGASIO ŽIVOT PREPUN SREĆE I LJUBAVI": Velika tuga, Gračanica se oprostila od voljene doktorke Sonje Rakočević

D.Zečević

11. 01. 2021. u 15:55

ZDRAVSTVO je izgubilo odličnog lekara, porodica svoj stub, a svi mi velikog i dobrog čoveka, prijatelja, borca i humanistu.

ПРЕРАНО СЕ УГАСИО ЖИВОТ ПРЕПУН СРЕЋЕ И ЉУБАВИ: Велика туга, Грачаница се опростила од вољене докторке Соње Ракочевић

Foto: D. Zečević

Ovo je između ostalog rečeno na današnjem Komemorativnom skupu povodom smrti dr Sonje Rakočević pedijatra gračaničkog kliničko bolničkog centra.

Pored članova porodice komemoraciji održanoj povodom prerane smrti ove ugledne i poznate doktorke prisustvovali su i kolege iz gračaničkog KBC ali i iz humanitarne organizacije čiji je član dr Rakočević bila.

- Na žalost, prerano se ugasio jedan život prepun sreće i ljubavi. I kao sve velike priče dr Sonja je prešla u legendu o humanosti, blistavoj karijeri trudu i stradanju, na mestu oduvek strašnom za postojanje. Mi sada gledamo u ružnu stvarnost u kojoj sve ima svoj lični kraj i gde nam nema više prve među jednakima. Draga Sonja, mi, tvoje kolege iz organizacije ‘Sveti Jovan Milostivi’, Doma zdravlja Gračanica, KBC Priština, italijanske klinike ‘San Donato’, poliklinike ‘Bel Medik’, mi, tvoji prijatelji, se opraštamo ponosni na tebe i molimo da Bog milostivi podari mir i spokoj tvojoj čistoj i pravednoj duši. Hvala Sonja, za sve savete, za osmehe, za tople reči u ime sve one dečice koje si lečila uporno i trajno, u ime brižnih roditelja kojima si možda bila jedina nada i spas - rekao je u oproštajnom govori na komemoraciji dr Zvonko Stašević iz humanitarne organizacije “Sveti Jovan milostivi” i dodao:

- Hvala u ime svih starih i nemoćnih koje nisi zaboravila i kad mi jesmo, hvala što tamo negde neutešnoj majci miluješ rane poginulog sina. Tvoja velika žrtva neka bude uteha tvojoj porodici koja će znati da svako tvoje dobro nije uzalud!

Inače, dr Sonja Rakočević preminula je na Božić ujutru u 47 godini života a sahranjena je 9. januara u porti Manastira “Svetog Dimitrija” u Sušici, kraj Gračanice. Za sobom je ostavila supruga Živojina, sina Dimitrija i ćerku Simonidu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)