MALO VREMENA ZA PRIPREMU: Međunarodna virtuelna konferencija o "on lajn" nastavi u školama

B.B.

21. 09. 2020. u 15:30

U OSNOVNOM i srednjem obrazovanju, "on lajn" nastava nije pokazala svoje prednosti u potpunosti jer, uprkos blagovremenom reagovanju prosvetnih vlasti, fizički nije bilo moguće trenutno uskladiti softver sa potrebama i u kratkom roku obučiti dovoljan broj nastavnika za nastavu uživo, rečeno je na međunarodnoj virtuelnoj konferenciji "Prednosti i mane on lajn nastave", koja je održana danas.

МАЛО ВРЕМЕНА ЗА ПРИПРЕМУ: Међународна виртуелна конференција о он лајн настави у школама

Novosti

- Ako se uzme u obzir da veliki broj nastavnika nije bio upoznat sa svim segmentima IT tehnologija, predavnjima na državnoj televiziji pred nekoliko miliona, ne samo učenika već celih porodica, mora se priznati da su ti učitelji, nastavnici saradnici i profesori, odradili jedan herojski posao i snašli se u nepredviđenim okolnostima - rekla je doc. dr Bojana Ostojić. - U "on lajn" obrazovanju uloga nastavnika je velika, jer više mora doći do izražaja kvalitet predavanja nego u normalnim okolnostima, kad može da se podstakne interakcija sa slušaocima.

Na skupu je rečeno da su se fakulteti bolje prilagodili novom načinu rada, pre svega oni manji, koji su i pre pojave pandemije radili na razvoju sopstvenih platformi i informatičkih alata za podizanje kvaliteta obrazovnog procesa. Studentima je najviše smetalo nedostatak komunikacije sa kolega sa fakulteta i profesorima. Pored predavača iz Srbije, na skupu su učestvovale njihove kolege iz Hrvatske, Bosne I Hercegovine, Crne Gore, kao i studenti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba