NEMA VIŠE ČEKANJA U REDOVIMA: Od danas i automatsko obaveštavanje građana o rezultatu PCR testa

Novosti online

30. 07. 2020. u 16:38

НЕМА ВИШЕ ЧЕКАЊА У РЕДОВИМА: Од данас и аутоматско обавештавање грађана о резултату ПЦР теста

Foto: D. Pozderović

OD danas je moguće da građani besplatno automatski dobiju obaveštenje o završenom rezultatu PCR testa putem SMS poruke ili imejla, saopštila je Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Srbije.

Pored ranije usluge prijave za notifikaciju na Portalu eUprava da su rezultati testa gotovi, sada je omogućeno da pacijent prilikom samog testiranja ostavi kontakt telefon ili imejl, nakon čega će obaveštenje da je test gotov stići automatski.

- Nakon usluge na Portalu eUprave za obaveštenje da je rezultat PCR testa gotov, razvili smo uslugu automatskog obaveštenja građana. Dovoljno je da građani svoje kontakte ostave u zdravstvenoj instituciji prilikom samog testiranja, a obaveštenje da je test gotov stiže automatski - izjavio je direktor Kancelarij Mihailo Jovanović.

Dodao je da će servis i dalje slati obaveštenje isključivo o tome da je rezultat PCR testa gotov, a rezultate testa građani će i dalje moći da pogledaju na Portalu e-zdravlje.gov.rs.

Iz Kancelarije za IT podsetili su da nemaju potrebe da odlaze u zdravstvene institucije i da se izlažu i najmanjem riziku, već će servis automatski funkcionisati i obaveštavati građane 00-24.

Za one koji zaborave da ostave svoje kontakt podatke prilikom testiranja i dalje je dostupna usluga prijave za notifikaciju na Portalu eUprava, navodi se u saopštenju.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)