"NOVOSTI" SAZNAJU: Dvojica povređenih u eksploziji u Leštanima u kritičnom stanju

B. R.

24. 11. 2021. u 14:41

DVOJICA povređenih u eksploziji u Bubanj potoku B. R. i V. P. u kritičnom su stanju, saznaju "Novosti" u Urgentnom centru UKCS.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Двојица повређених у експлозији у Лештанима у критичном стању

Foto: M.Anđela

Oni su u šoku, a pod stalnim nadzorom lekara, koji zasad ne mogu da daju nikave procene, jer se strahuje da pored opekotina na velikoj površini tela, kod dvojice najteže povređenih radnika "EdePro" prilikom eksplozije u fabrici u utorak, moguće su i tzv. blast povrede organa i tkiva, koje se naknadno ispoljavaju kao posledica izloženosti velikom udarnom talasu.

U Urgentnom centru, kako je potvrđeno "Novostima", pored njih dvojice hospitalizovano je još 18 povređenih, ali sa lakšim povredama.

- Ukupno su pregledana 22 povređena u eksploziji u Bubanj potoku, od kojih su posle dijagnostike dvojica smeštena na intenzivnu negu, a 18 je primljeno na 24-časovnu opservaciju, zbog mogućnosti da se naknadno ispolje tegobe - rečeno je "Novostima" u UC.

Otpust povređenih koji su primljeni na opservaciju planiran je do kraja dana, ako u međuvremenu ne bude komplikacija.

Timovi UC bore se za živote B. R. i V. P, koji su u teškom stanju. Oni su među prvima juče sanitetima transportovani u ovu ustanovu - B. R. je primljen u 15.10, a V. P. u 15.45 sati.

BONUS VIDEO: NOVOSTI NA MESTU EKSPLOZIJE: Izjave spasilačke ekipe

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati