POSLE BRUTALNE TUČE VRŠNJAKA Oglasila se direktorka škole: "Zna se koji su dalji koraci"

Novosti online

07. 10. 2021. u 07:54

U OŠ "Sveti Sava" u Sremskoj Mitrovici u ponedeljak, 4. oktobra, jedan dečak (13), učenik osmog razreda, najpre je pretukao jednog vršnjaka ispred prodavnice u neposrednoj blizini škole tokom velikog odmora u poslepodnevnoj smeni, da bi potom još dvojicu tukao u hodniku škole, pred kamerama!

ПОСЛЕ БРУТАЛНЕ ТУЧЕ ВРШЊАКА Огласила се директорка школе: Зна се који су даљи кораци

Foto romanet.me

O celom slučaju obavešteni su MUP, nadležno tužilaštvo, i Ministarstvo prosvete.

Dragana Sretenović, direktorka OŠ "Sveti Sava" u Sremskoj Mitrovici, potvrdila je da se ovaj incident desio i navela da je povodom tog slučaja škola preduzela neophodne korake, u skladu sa zakonom i pravilnikom o postupanju u slučaju nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

- Obavešteno je Ministarstvo prosvete preko nadležne školske uprave u Novom Sadu, PU u Sremskoj Mitrovici, odnosno školski policajac, a odmah nakon incidenta stručna služba škole i odeljenski starešina obavili su razgovore sa učenicima u svrhu prikupljanja relevantnih činjenica. Zatim je zakazan sastanak tima za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije - navodi ona i dodaje:

- Na sastanku tima za zaštitu procenjen je nivo nasilja i utvrđeni su dalji koraci: pokretanje vaspitno-disciplinskog postupka, plan zaštite za sve učenike, pojačan vaspitni rad u odeljenju i pojedinačno. Na nivou ustanove planirane su i aktivnosti u vezi s prevencijom vršnjačkog nasilja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)