PREDSEDNIK VUČIĆ: Lično ću proveriti uslove u ustanovama za decu ometenu u razvoju

Tanjug

01. 07. 2021. u 13:24

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će lično proveriti uslove u ustanovama za decu ometenu u razvoju.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Лично ћу проверити услове у установама за децу ометену у развоју

Foto: D. Balšić

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa slikama objavljenim u javnosti i uslovima u kojima borave deca ometena u razvoju i na kome je odgovornost za to, Vučić je rekao da veruje nadležnim drzavnim organima u njihovom postupanju i naglasio da će lično posetiti te domove.

- Užasnut sam slikama koje sam video iz perioda vlasti Đilasa, Tepićke i Jeremića. Te slike su zaista jezive. Ako se nisu popravili uslovi i promenile stvari iz tog perioda, jer su pokazivali slike iz 2012. godine, onda je to na sramotu našem nadležnom ministarstvu i svim ljudima koji to nisu uradili - istakao je on.

Kaže da će se lično postaratati svojim zahtevima i da će možda i sam otići da poseti neku od tih ustanova kako bi video u kakvom stanju ta deca žive.

Uradićemo sve da se to promeni, ako je to tako, poručo je on i dodao da ima uveravanja nadležnih da stvari stoje durgačije.

- Lično ću se angažovati po tom pitanju, za mene ne postoji važnije pitanje od budućosti naše dece. Neće mi biti teško da posetim svaki od tih domova, da vidim situaciju, kakva je nega i briga i šta možemo još da učinimo - naglasio je Vučić.

Dodao je da je država, na primer, 10 puta uvećala iznose novca za decu koju treba da lečimo u inostranstvu, kao i da je 30 puta uvećala sredstva za retke lekove za lečeje naših građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas