Predškolske ustanove otvorile vrata za svu decu, poštuju se zakonom propisane mere zaštite: U vrtićima 10 odsto mališana

B. B.

utorak, 19. 05. 2020. u 12:18

Предшколске установе отвориле врата за сву децу, поштују се законом прописане мере заштите: У вртићима 10 одсто малишана

Foto A. Stevanović

Beleži se blagi porast prisutne dece u odnosu na prethodnu nedelju
PREDŠKOLSKE ustanove su u ponedeljak otvorile vrata za sve mališane koji imaju potvrdu pedijatra da su zdravi, ali je došlo 6.284 dece, što je manje od 11 odsto od ukupnog broja upisanih. Iako se beleži blagi porast prisutne dece u odnosu na prethodnu nedelju, to je daleko ispod uobičajnog za ovo doba godine.

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu, broj prisutne dece govori o velikoj odgovornosti roditelja i svesti da je i dalje potreban oprez u ponašanju dok god je virus korona prisutan.

- Vrtići su potpuno opremljeni zaštitnom opremom, zaposleni znaju kako treba da se ponašaju, kao i roditelji koji dovode decu - kaže Gak. - Poštuju su sve mere, beskontaktnim toplomerima, koje vrtići imaju prvi put, svoj deci se meri temperatura na ulazu, dezinfikuju ruke, tako da se sa ovako malom dolaznošću bez ikakvih problema radi sa decom, uz očuvanje i distance među njima.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije