Parkovi pod kamerama!

B. B.

10. 09. 2019. u 13:22

Паркови под камерама!

Uništene i klupe za odmaranje starijih sugrađana / Foto K. Mihajlović

Opština Čukarica srediće mobilijar koji je uništen za vikend na igralištu u naselju Bele vode. Srđan Kolarić, GO Čukarica: Sva igrališta povezaćemo sa policijom. Sumnja se da je štetu napravio neko od komšija

SVA dečja igrališta na teritoriji Čukarice biće, u narednom periodu, video-nadzorom povezana sa policijom, kako bi se sprečilo uništavanje sprava za igranje dece i odmor građana, kao što se nedavno dogodilo na Belim vodama, otkriva za "Novosti" Srđan Kolarić, predsednik opštine. On ističe da će opština srediti uništene sprave, klupe, stolove u ovom naselju.

Nepoznati počionici su u petak i subotu posuli tovatnom mašću klupe, klackalice, stolove na dečjem igralištu u Ulici belo vrelo. Stanari kažu da to nije prvi put i sumnjaju da je to uradio neko od komšija, sa čime je saglasan i predsednik opštine.


PROČITAJTE JOŠ: Oglasio se distributer autobusa nakon udesa na Zvezdari: Naša vozila su ispravna, treba ispitati ljudski faktor

- To je zaista bezobrazluk, a sudeći po načinu, verovatno je učinio neko od komšija - kaže Kolarić. - Građani traže da im sredimo prostor za igranje dece, mi to učinimo i onda se dešavaju ovakve stvari. To, uglavnom, rade susedi kojima smetaju deca. Tako smo imali slučaj da su u jednoj zgradi namazali smolom stepenište na kome su deca sedela, pošto im je smetala galama. Takođe, zabeležno je i presecanje motornom testerom klupe u parku.

Kolarić ističe da ovo igralište ima video-nadzor, ali da kamere još nisu proradile, jer je potrebno dobiti neophodne dozvole za priključenje na elektromrežu.

- U narednom periodu ćemo sva dečja igrališta obezbediti video-nadzorom i povezati sa policijom, kako bi moglo odmah da se reaguje i spreči uništavnje imovine i prostora za igru mališana - navodi Kolarić. - Iako je bilo nekoliko slučajeva ranije, ovaj poslednji je najdrastičniji od svih koji su se dogodili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Milos

10.09.2019. 18:39

I red je da se pocnu kaznjavati svi sto unistavaju grad na bilo koji nacin. Posebno strogo kaznjavati uz prinudni rad (ciscenje) grafita. Zatim one koji bacaju djubre okolo bilo gde i bilo kada, pljuvanje po ulici, bacanje opusaka, zvaka. Baci zvaku u Singapuru ili pljuni na ulici, pa ces videti. Moze to i kod nas, nisu oni puno cistiji niti bolji. Samo kazne i to strog, po dzepu. Naravno i zagadjivanje okoline, stvranje deponija, izlivanje otpadnih voda u reke i ostalo.