VIRTUS I TEODOSIĆ HVATAJU ZALET NAKON ALBE: Da li je ''ponos Izraela'' preveliki zalogaj?

V.M.

16. 12. 2022. u 09:50

U okviru 14. kola Evrolige, Virtus će u ''Segafredo areni'' dočekati Makabi iz Tel Aviva.

ВИРТУС И ТЕОДОСИЋ ХВАТАЈУ ЗАЛЕТ НАКОН АЛБЕ: Да ли је понос Израела превелики залогај?

Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Nakon dugogodišnje pauze italijanski velikan se vratio u Evroligu, ipak, očekivalo se da će pružati bolje partije, ima skor od pet pobeda i osam poraza. Sa druge strane, Makabi igra solidno i nalazi se u konkurenciji za jedno od mesta koja vode u plej-of.

Bivši prvak Evrope je u prošlom kolu prekinuo seriju od četiri vezana poraza savladavši Albu iz Berlina. Virtus je tu utakmicu prelomio u drugoj i trećoj četvrtini kada je napravio prednost koju je mirno sačuvao u poslednjem kvartalu i zasluženo je slavio sa 85:76.

Dobra vest za domaćine je to što se u sastav nakon povrede vratio Tornike Šengelija, njegovo odustvo je bilo veliki udarac za tim, što se i videlo po rezultatima. Serđo Skariolo će imati veliki deo tima na raspologanju, jedini koji odsustvuje je Abas, dok je pod znakom pitanja Odželej. Za Italijane nastupa iskusni srpski plej i bivši reprezentativac Miloš Teodosić, koji u proseku beleži 8,3 poena i 4,8 asistencija po meču.

Gosti u ovaj meč ulaze sa sedam pobeda i šest poraza u dosadašnjem toku takmičenja. Makabi se nalazi u solidnom ritmu i ima tri pobede u prethodnih pet utakmica. Pre tri dana savladao je Milano u gostima rezultatom 71:77, do pobede ga je nosio sjajni Lorenco Braun koji je ubacio 20 poena, a na to je dodao osam asistencija i pet skokova. Braun je sjajne igre na Evropskom prvenstvu preneo i u Evroligu, predvodi svoj tim sa 18 koševa po utakmici, a jedan je i od najboljih dodavača u Evropi sa 6,5 asistencija u proseku.

''Ponos Izraela'' će na ovom meču biti bez par bitnih igrača pošto odsustvuju Baldvin i Pojtres. Ekipu je preko leta preuzeo iskusni Oded Kataš i može se reći da radi solidan posao.

Ova dva tima su se poslednji put susrela davne 2003. godine u top 16 fazi i u oba meča slavio je Makabi.

Očekujemo interesantnu, otvorenu utakmicu na puno koševa pred punim tribinama i verujemo da će Virtus uhvatiti zalet nakon prekida loše serije protiv Albe.

NAŠ TIP: pobednik meča 1 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)