Šest veličanstvenih u borbi za pehar!

V.D.

01. 07. 2022. u 19:26

U nedelju na hipodromu kraj "Careve ćuprije" će se održati 100. Srpski galopski Derbi a na programu će biti još nekoliko trka među kojima se svakako izdvaja "Internacionalna trka"

Шест величанствених у борби за пехар!

Foto: Jelena Stefanović

U nedelju na beogradskom hipodromu nas očekuje čak 13 trka a a redakcija "Tipa" je pored analize Derbija koje se već nalazi na našem sajtu i koju možete pogledati ovde izdvojila i još jednu sjajnu i uzbudljivu trku.

Na stazi dugoj 1700 metara naći će se svega šest grla ali uzbuđenja nikako neće nedostajati jer za pobedu konkurišu sa gotovo podjednakim šansama svi učesnici trke.

Inače vredi napomenuti da se spektakl koji se očekuje na hipodromu u nedelju popodne ne propušta a za sve one koji ne mogu da dođu do hipodroma TV Arena Sport na svom kanalu broj 5 je obezbedila sjajan direktan prenos.

ANALIZA I KVOTE (izvor: betole.com):

1. Bank (kvota 9) ždrebac koji je u svojoj karijeri u Mađarskoj beležio sjajne rezultate. Sa tri godine je osvojio mađarski "Trajal Stejks" i bio drugi u njihovom "Bombarderu" i "Derbiju". Prošle sezone pred trku "Kup Ljubičeva" koja se održava u Požarevcu i koja se trči za nagradni fond od dva miliona dinara kupio ga je Daniel Vujić. Bank je tada stigao treći na cilj. Ove sezone je trčao tri puta u Budimpešti i sva tri puta je bio van plasmana. Ovo će mu biti prvi start u karijeri na peščanoj stazi. 

2. Dante's Peak (kvota 3,25) ljubimac porodice Ružić u treningu kod Šendekovića do sada u dva starta u Beogradu zabeležio je dve pobede. Obe su bila na kraćoj distanci ali očigledno da trener veruje da mu ni ova distanca neće predstavljati problem s obzirom da se odlučio da ga upiše u ovu trku umesto u okršaj na 1300 metara. Spada u krug najužih favorita.

3. Disko Beats (kvota 2,75) po bukmejkerima prvi šans ove trke. Grlo u vlasništvu porodice Alić obožava beogradsku stazu i uvek je u plasmanu. Posledlji put slast pobede je osetio u Bombarderu prošle godine. 

4. First Thought (kvota 5) osvajač Triple krune 2019.godine. Posle povratka iz Mađarske ovo jako klasno grlo nikako da vrati trogodačke forme i da "bljesne". Da li je "derbi dan" baš njegov ostaje da vidimo, svakako je pre tri godine bio.

5. Redshank (kvota 4,5) sjajan kastrat u treningu kod Duška Pajića. U prvom startu ove sezone sigurno je slavio u Šapcu. Da se ova trka trči na travi on bi svakako bio prvi favorit ali kako će se snaći na pesku ostaje da vidimo. Ovo će mu biti debitanski nastup u Beogradu. Ne spada u red najužih favorita ali kvota je primamljiva.

6. Tintoreto (kvota 6) je prošlogodišnji pobednik Trke Grada Beograda. Svoja najbolja izdanja je pokazivao na malo dužim distancama. Ovo će mu biti drugi start u sezoni. U premijernom izdanju u Beogradu njegov jahač Mustafić je doživeo pad i ljubimac Dejana Stojadinovića nije završio trku. Ovoga puta trener Kolar je angažovao njegovog stalnog džokeja Miloša Milojevića Struju što mu svakako povećava šanse u ovom okršaju grup 2 kategorije.

NAŠ TIP: Redshank (kvota 4,5)

TIP ZA HRABRIJE: Tintoreto (kvota 6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024