KO JE VLADAR AFRIKE? Najtrofejniji klub na svetu pokušava da svrgne ''crveni zamak'' sa trona

V.M.

04. 06. 2023. u 12:00

U prvoj utakmici finala Afričke lige šampiona Al Ahli će dočetaki Vidad.

КО ЈЕ ВЛАДАР АФРИКЕ? Најтрофејнији клуб на свету покушава да свргне црвени замак са трона

Foto: Profimedia

Ovo će biti repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je marokanski predstavnik slavio sa 2:0, ipak ove sezone ćemo imati drugačiju situaciju jer će se finale igrati na dve utakmice.

Al Ahli igra fantastično ove sezone, ubedljivo je prvi u egipatskom šampionatu i na ovaj meč dolazi u sjajnom ritmu jer je vezao šest pobeda u svim takmičenjima.

Nakon što se prošetao kroz grupnu fazu Afričke lige šampiona u četvrtfinalu savladao je Radžu Kazabalanku (2:0, 0:0), da bi u polufinalu počistio Espreransu Tunis ukupnim rezultatom 4:0.

''Crveni đavoli'' su bili gospodari Afrike čak deset puta (najviše u istoriji) i favoriti su da se po 11. put popnu na tron.

Sa druge strane, Vidad se nalazi u borbi za titulu u marokanskom prvenstvu i četiri kola pre kraja ima bod manje od vodećeg FAR Rabata.

Ipak, u Ligi šampiona brani trofej i uspešno je dogurao do finala. Takođe je rutinski prošao grupnu fazu, ali je onda imao problema.

U prvom meču četvrtfinala je izgubio od Simbe sa 1:0, ali je na svom terenu preokrenuo pobedom od 2:0, da bi zatim u polfuinalu izbacio Mamelodi zbog pravila gola u gostima (0:0, 2:2).

Vidad je ovo takmičenje osvajao tri puta, ovo će mu biti četvto finale u poslednjih šest godina, a vredi napomentui da je 2017. takođe slavio protiv Al Ahlija u finalu ukupnim rezultatom 2:1.

Očekujemo da se ''crveni đavoli'' osvete i pobedom započnu ovaj dvomeč.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna