BITKA ZA LIGU ŠAMPIONA: Samo bod deli ''bikove'' i ''orlove''

M.T.

25. 02. 2023. u 09:00

TIM iz Frankfurta ubedljivo slavio u prvom delu sezone.

БИТКА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Само бод дели бикове и орлове

Foto: Profimedia

Gužva u vrhu nemačkog šampionata godinama nije bila ovakva u ovom delu sezone, a osim borbe za titulu jednako je zanimljiva i bitka oko pozicija koje vode u Ligu šampiona. Jednu takvu danas od 15.30 na stadionu ''Red bul arena'' vodiće Lajpcig i Ajntraht iz Frankfurta u okviru 22. kola Bundeslige.

Oba tima su tokom sedmice igrali mečeva osmine finala Lige šapiona. Lajpcig je imao pune ruke posla protiv Mančester sitija, ali je izdržao i odigrao 1:1 pred revanš u Engleskoj. ''Bikovi'' veoma dobro stoje i u domaćem šampionatu pošto su u poslednjih pet kola poraženi samo jednom, dok su tri puta pobedili i jednom odigrali nerešeno, a proteklog vikenda su savladali Volfsburg.

Ekipa Marka Roze zaigrala je bolje od trenutka kada je on zamenio Domenika Tedeska na trenerskoj klupi i to se osetilo i na tabeli. Lajcpig je trenutno na petoj poziciji sa 39 bodova, jednim manje od Frajburga koji je na mestu koje obezbeđuje Ligu šampiona, a sa 43 boda nisu daleko ni Bajern, Borusija Dortmund i Union koji se bore za titulu.

Veoma blizu je i Ajntraht na tabeli pošto ''orlovi'' zauzimaju šesto mesto sa jednim bodom manje u odnosu na ''bikove'' i apsolutno je sve otvoreno po pitanju njihovog plasmana u Ligu šampiona.

''Orlovi'' su u utorak dočekali Napoli i poraženi su sa 2:0 uz igrača manje zbog isključenja Kolo Muanija i čeka ih skoro pa nemoguć zadatak u revanšu. Ekipa Olivera Glasnera dobro igra u Bundesligi, a u poslednja tri kola je pobedila dva puta uz jedan poraz. Prošlog vikenda je savladala Keln sa 2:0.

Domaćin će i dalje biti bez Danija Olma, Petera Gulašija i Abdu Dialoa koji odsustvuju zbog povreda, a polako se u ritam vraća oporavljeni Kristofer Nkunku koji je u poslednja dva meča ulazio sa klupe i malo je verovatno da će ga trener Marko Roze staviti u startnu postavu, dok bi jedina promena u odnosu na meč Lige šampiona protiv Mančester sitija mogao da bude povratak Davida Rauma među startere.

Ajntraht ne može da računa na Erika Dina Ebimbea koji će biti odsutan sa terena do početka aprila, dok je pod znakom pitanja Kolo Muani koji je malo pre nego što je isključena protiv Napolija u Ligi šampiona dobio udarac. Ako Francuz ne bude mogao da igra, verovatno će ga zameniti Rafael Santos Bore.

Lajpcig i Frnakfurt će odigrati treći meč ove sezone, a na prethodna dva je Ajntrht bio bolji. U prvom meču Bundeslige ''orlovi'' su bili ubedljivi sa 4:0, da bi u prijateljskoj utakmici početkom januara današnji gost pobedio sa 4:2. Na poslednjih deset mečeva Ajntraht ima četiri pobede, dok je Lajpcig samo jednom slavio, a pet utakmica je završeno nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!