HOFENHAJM TONE LI TONE: ''Milioneri'' dolaze da dodatno otežaju situaciju

M.T.

25. 02. 2023. u 08:05

DOMAĆIN je doživeo četiri uzastopna poraza u Bundesligi.

ХОФЕНХАЈМ ТОНЕ ЛИ ТОНЕ: Милионери долазе да додатно отежају ситуацију

FOTO: EPA

Hofenhajm se nalazi u prilično teškoj situaciji u Bundesligi i malo je verovatno da će mu baš danas od 15.30 kada na ''Rajn neker arenu'' u okviru 22. kola nemačkog prvenstva dolazi Borusija Dortmund krenuti na bolje.

Od ulaska u Bundesligu 2008. godine domaćin je bio stabilan član elitnog ranga, ali se sada prvi put nalazi u realnoj opasnosti da od naredne sezone bude u Cvajti. Hofenhajm već 11 mečeva ne zna za pobedu u Bundesligi i za to vreme je uspeo samo da dva puta odigra nerešeno i doživi čak devet poraza. Ni promena trenera, pošto je umesto Andrea Brajtenrajtera stigao Pelegrino Mataraco, nije još uvek donela rezultat.

Hofenhajm se trenutno nalazi na 15. mestu sa 19 bodova, a od poslednje tri mesta ga razdvaja gol razlika pošto na 16. mestu Bohum takođe ima 19 poena. Dodatni problem za ''plavce'' je i što njihovi rivali u borbi za opstanak imaju nešto lakši raspored u narednim kolima.

Borusija Dortmund niže pobede u drugom delu sezone, a trenutno je na savršenom učinku od osam trijumfa na isto toliko mečeva u svim takmičenjima. Posle slavlja u prvom susretu osmine finala Lige šapiona protiv Čelsija, ''milioneri'' su u prošlom kolu Bundeslige bili ubedljivi protiv Herte.

Zahvaljujući dobroj seriji rezultata i kiksevima Bajerna, Borusija se potpuno uključila u borbu za titulu i trenutno je druga sa 43 boda koliko ima vodeći Bajern, kao i trećeplasirani Union, mada ni Frajburg nije daleko sa 39 bodova na četvrtoj poziciji.

Oba tima imaju kadrovske probleme zbog povreda igrača. U Hofenhajmu iz toga razloga neće biti Jakoba Bruna Larsena, Griša Promela i Roberta Skova, dok je pod znakom pitanja igranje Kaspera Dolbega i Kevina Vogta. Očekuje se da Andrej Kramarić bude u startnoj postavi pošto je prethodni meč počeo sa klupe, dok bi Ermin Bičakčić trebalo da uskoči umesto Vogta ukoliko ovaj ne bude mogao da igra.

Gost je pretrpeo priličan priličan udarac pošto se u prethodnom kolu protiv Herte povredio Karim Adejemi. Pored njega, Edin Terzić ne može da računa na Žulijena Duranvila, Jusufa Mukoku, Abdulaja Kamaru i Matea Moreja. Povređenog Adejemija mogao bi da zameni Džejmi Bajno-Gitens na levom krilu.

Borusija Dortmund je uspešnija u poslednjih deset mečeva protiv današnjeg protivnika, mada je razlika neznatna. ''Milioneri'' imaju četiri pobede, Hofenhajm je tri puta slavio i tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. U prvom meču ovih timova u sezoni, Dortmund je slavio minimalnim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)