"CRVENO-BELI" LJULJAJU JAVOR: Aktuelni šampion želi trijumf pred večiti derbi

N.P.

25. 02. 2023. u 08:45

KLUB iz Ivanjice sastaje se sa Crvenom Zvezdom u okviru 23. kola Super lige Srbije.

ЦРВЕНО-БЕЛИ ЉУЉАЈУ ЈАВОР: Актуелни шампион жели тријумф пред вечити дерби

FOTO: M. Vukadinović

Fudbaleri aktuelnog šampiona se nalaze na prvoj poziciji nacionalnog šampionata sa 60 osvojenih bodova. "Crveno-beli" su ostvarili 19 pobeda uz tri remija i gol razliku 60:8. Javor je u dosadašnjem delu prvenstva zabeležio šest trijumfa, pet remija i 11 poraza. Ivanjičani uz 23 prikupljena boda trenutno zauzimaju  desetu poziciju Super lige Srbije. Domaćini su se izdvojili uz lučansku Mladost kao najgora odbrana u šampionatu koja je primila čak 41 gol od početka sezone. Crvena Zvezda je u prošlom kolu savladala Čukarički sa 3:0, golovima Osmana Bukarija (2) i Aleksandra Kataija, a prethodno je ubedljivo nadigran Voždovac reultatom 6:0.

Javor je takođe u odličnoj seriji i na minule četiri utakmice u nacionalnom šampionatu ne zna za poraz. Puleni Mladena Dodića hvataju ritam o čemu govori pobeda protiv Napretka od 2:1, kojom su završili jesenji deo sezone, a onda su u još boljem maniru počeli proleće. Trijumf nad Mladosti GAT 3:2, i Spartakom (1:0), kao i remi sa Radničkim u Kragujevcu (0:0).

Do sada su se Javor i Crvena Zvezda sastali 31 put. "Crveno-beli" su zabeležili 23 pobede, tri puta je meč završen nerešenim rezultatom dok su Ivanjičani pet puta trijumfovali, uz gol razliku 60:20 u korist tima iz Ljutice Bogdana. Poslednji međusobni duel između dva kluba odigran je 27. avgusta 2022. godine na stadionu "Rajko Mitić". Aktuelni šampion je slavio ubedljivo rezultatom 4:1. Mrežu rivala su pogađali Stefan Mitrović i Veljko Nikolić, kao i bivši prvotimci "crveno-belih" El Fardu Ben i Ohi Omojuanfo.

Četa Miloša Milojevića ima velikih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, a u sledećem kolu, tačnije 3. marta, očekuje nas večiti derbi u kojem će se verovatno rešiti pitanje titule prvaka Srbije. Međutim, "crveno-bele" u današnjem okršaju čeka raspoloženi rival koji pred svojim navijačima na "Gradskom stadionu kraj Moravice" teško prosipa bodove.

Fudbaleri Crvene Zvezde su suočeni sa  još jednim problemom, a to je težak teren jer danas u Ivanjici pada kiša. Pored svega Beograđani su apsolutni favoriti, predlažemo da odigrate dvojku uz maksimum tri gola na utakmici, kvota je prilično primamljiva.


NAŠ PREDLOG: 2&0-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu