ZVUČI LUDO, ALI TO SU BUGARI: Saša Ilić i CSKA napadaju CSKA

Novosti online

29. 08. 2022. u 10:45

GRADSKI derbi u Sofiji.

ЗВУЧИ ЛУДО, АЛИ ТО СУ БУГАРИ: Саша Илић и ЦСКА нападају ЦСКА

Foto: Profimedia

Fudbaleri sofijskog CSKA, koje sa klupe predvodi Saša Ilić, dočekaće gradskog rivala CSKA 1948 u 8. kolu bugarske Parve lige.

Oba kluba kažu da su naslednici velikana u Bugarskoj koji je osvojio 31 šampionsku titulu. Bugarski gigant osnovan 1948. godine se ugasio u septembru 2016. Moćni "armejci" igrali su dva puta polufinale evropskih kupova, tu su ponikli veliki asovi bugarskog fudbala - Hristo Stoičkov, Emil Kostadinov, Ljubo Penev, Dimitar Berbatov, Stilijan Petrov, Martin Petrov… 

Nakon bankrota 2016. godine, došlo je do fuzije sa Liteksom i klub je nastavio da funkcioniše pod imenom CSKA, a bio je pod tim nazivom priznat od strane Fudbalskog saveza naših istočnih suseda.

Nisu se svi članovi uprave složili sa ovim "izigravanjem zakona i propisa", pa su bivše legende i deo navijača odlučili da naprave novi klub koji je dobio ime CSKA Sofija 1948.

Ali vratimo se na utakmicu i sezonu 2022/23. Domaćini su nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu konferencije koncentrisani samo na šampionat. Trenutno se puleni Saše Ilića nalaze na petoj poziciji sa 13 bodova, četiri manje od večerašnjeg rivala koji drži prvo mesto, uz dva meča više na svom kontu.

CSKA je savladao CSKA 1948 u prethodna dva međusobna okršaja - 1:0 i 2:4.

NAŠ TIP: I1+&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna