KADIZ JE "CRNA OVCA" PRIMERE: "Pirati" i dalje bez gola i bodova

Novosti online

29. 08. 2022. u 09:56

VEČERAS od 20 časova "žuto-plavi" mogu da poprave utisak. Na stadion "Nueovo Miralndilja" stiže neporaženi Atletik Bilbao.

КАДИЗ ЈЕ ЦРНА ОВЦА ПРИМЕРЕ: Пирати и даље без гола и бодова

FOTO: Tanjug/AP

Kadiz je na najgori mogući način započeo novu sezonu u Primeri. Popularni "pirati" poraženi su u uvodna dva meča, a da stvar bude gora, izabranici Serhija Gonzalesa i dalje nisu uspeli da postignu gol. 

Večeras od 20 časova "žuto-plavi" mogu da poprave utisak. Na stadion "Nueovo Miralndilja" stiže neporaženi Atletik Bilbao.

Osasuna je do trijumfa nad Kadizom (2:0) u drugom kolu stigla po sličnom principu kao na premijeri, sa bele tačke. Pamplonci su slavili golovima Čimija Avile i Kikea Garsije, oba iz jedanaesteraca. Srpski fudbaler Darko Brašanac je učestvovao u pobedi svog kluba. Nekadašnji fudbaler Partizana ušao je sa klupe u poslednjoj fazi utakmice, kako bi pomogao da se sačuva prednost.

Kiksnuo je Atletik Bilbao u prvom kolu na svom "San Mamesu" protiv Maljorke (0:0), a malo je falilo da i u drugom kolu ne iskoristi prednost domaćeg terena.

Ipak, uz dozu sreće, baskijski tim je savladao Valensiju 1:0 i upisao prvu pobedu u sezoni. Gosti imaju za čim da žale...

Pobedu Bilbau je doneo Aleks Berenger golom u finišu prvog poluvremena ali ju je sačuvala stativa u poslednjem sekundu meča. Nije Valensija večeras imala sreće.

Maleri za tim Đenara Gatuza su krenuli već posle petnaestak minuta utakmice kada se povredio prvi špic Ugo Duro i morao je da ustupi mesto Maksiju Gomezu koji se nalazi pred transferom u Fenerbahče. Prvo poluvreme je teklo u ravnopravnoj borbi bez velikih šansi a onda je Karlos Soler pogrešio sa poprečnom loptom, omogućio Berengeru da uđe u šansu i da prevari golmana Mamardašvilija udarcem u bliži ugao.

Imala su oba tima po jednu dobru šansu na početku drugog poluvremena i nisu ih iskoristili. Bilbao je u 81. minutu zatresao mrežu "slepih miševa", ali se ispostavilo da je Niko Vilijams bio u ofsajdu. Porbao je Gatuzo izmenama i umalo da mu se posreći.

Rezervni napadač Markos Andre je u 96. minutu promešao do tada stabilnu odbranu domaćeg tima, izašao sam na golmana Simona, šutirao školski u dalji ugao, ali je statitva zaustavila njegov udarac i spasila dva boda Baskijcima.

Prethodni međusobni duel večerašnjih rivala bio je veoma zanimljiv. Atletik je kao gost, 21. aprila, savladao Kadiz rezultatom 3:2.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za petak