VELIKAN DOČEKUJE STALNU MUŠTERIJU: Gosti u Lionu poslednji put slavili u prošlom milenijumu

Novosti online

19. 08. 2022. u 07:37

UVODNI meč trećeg kola francuske Lige 1

ВЕЛИКАН ДОЧЕКУЈЕ СТАЛНУ МУШТЕРИЈУ: Гости у Лиону последњи пут славили у прошлом миленијуму

Foto: Profimedia

Posle dosta problematičnog pripremnog perioda što se tiče rezultata, Lion je dobro ušao u sezonu pobedom protiv Ajačija od 2:1, a danas od 21 sat mu na noge dolazi slobodno se može reći redovna mušterija Troa koja na ovom stadionu može sve osim da pobedi neki meč.

Lion je odigrao vrlo interesantan meč u prvom kolu nove sezone. Sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu, a i oba crvena kartona (po jedan u svakom timu) su pokazana u prvih 45 minuta. Međutim, u nastavku promene rezultata nije bilo, pa su tri boda ostala na "Grupama stadionu" u Lionu. Meč drugog kolu u kojem je Lion trebalo da gostuje Lorijenu je odložen, pa trenutno Lion zauzima sedmu poziciju na tabeli sa tri boda i utakmicom manje.

Kada je Troa u pitanju, klub koji je kupila moćna Siti Grupa 2020, situacija je daleko od ružičaste. Prošle sezone su uspeli da opstanu u Ligi 1, a i ove sezone cilj ostaje isti – opstati u elitnom druptvu francuskog fudbala što će biti ozbiljan izazov jer će na kraju ove sezone četiri tima ispasti u niži rang. Međutim, taj zadatak neće biti nimalo lak posebno posle lošeg starta.

U prva dva kola nove sezone doživljena su dva poraza. Monpelje je u prvom kolu slavio sa 3:2, dok ih je Tuluz u drugom kolu "potukao" sa 3:0, a teško je očekivati da Troa krene u pobedničku seriju baš na stadionu na kojem im je pobeda misaona imenica.

Kada je u pitanju tradicija, ona je apsolutno na strani Liona. Na poslednjih 10 mečeva Lion je slavio čak devet puta, uz samo jedan poraz koji se dogodio još 2007.godine , a poslednji put su ova dva tima remizirala još u februaru 2003. Troa je u gostima poslednju pobedu ostvarila još u prošlom milenijumu, tačnije u decembru 1999. Zbog svega, Lion slovi za apsolutnog favorita u ovom meču.

Olimpik Lion ima određenih kadrovskih problema pred meč protiv Troa. Sinali Diomande i Žerom Boateng imaju problema sa povredama i neće ih biti u meču protiv Troa, dok je Malo Gusto bio bolestan, ali je počeo sa treninzima u međuvremenu mogao bi da se nađe na terenu. Korentin Toliso još uvek nije spreman za čitav meč, a pitanje je i da li će dobiti priliku zbog velike konkurencije na sredini terena.

Povratak Aleksandrea Lakazeta u klub posle pet godina provedenih u Arsenalu brzo se pokazalo i na terenu pošto je bio strelac u pobedi protiv Ajačija i asistent Teteu na istom meču i jasno je da će njegov uticaj na igru Liona biti ogroman.

Pobeda domaćina je ovde izvesna samo je pitanje kojoj razlikom.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)