BIĆE LUDNICA NA SEVERU: Darmštad na "Volksparku" odavno ne zna za poraz

M.T.

19. 08. 2022. u 07:26

DERBI petog kola u drugoj Bundesligi

БИЋЕ ЛУДНИЦА НА СЕВЕРУ: Дармштад на Волкспарку одавно не зна за пораз

Foto: Profimedia

U nemačkoj "cvajti" odigrana su četiri kola i peto je na programu predstojećeg vikenda, ali već sada početkom sezone je uzbuđenje prilično. Kako i ne bi bilo kada su prva četiri tima na tabeli poravnata sa po devet bodova i istim učinkom od tri pobede i jednim porazom.

Upravo je takav učinak Hamburgera i Darmštada, četvrte i treće ekipe na tabeli koje će odigrati derbi petog kola druge lige danas od 18.30 na "Volkspark" stadionu u Hamburgu.

Prošle sezone je Hamburger izborio mesto u baražu za plasman u Bundesligu, ali je Herta uspela u dvomeču da izbori opstanak pa će tim trenera Tima Valtera i petu sezonu u nizu igrati u drugoj ligi, ali je čvrsto rešen da se vrati u elitni rang i na dobrom je putu sudeći po načinu na koji je otvorio sezonu.

Uspeo je Haburger da ostvari pobede protiv Ajntrahta iz Braunšvajga, ali je odmah u narednom kolu poražem minimalnim rezultatom od Hanze, da bi zatim usledila serija od tri pobede pošto su savladani Bajrot u Kupu Nemačke posle produžetka, kao i Hedenhajm i Arminiju iz Bilefelda u prvenstvu.

Hamburger će i protiv Darmštada imarti određenih kadrovskih problema pošto još uvek nisu spremni Baka koji se tek vratio treninzima, zatim Ansi Suhonen koji će morati da sačeka još kako bi bio potpuno spreman da se vrati u startnu postavu, a slično čeka i Ksavijera Amečija koji pred sobom ima još oko nedelju ili dve oporavka.

Darmštad je prošle sezone ostao bez prilike da se kroz baraž eventualno plasira u Bundesligu zbog slabije gol razlike upravo u odnosu na Hamburger, ali čini se da bi ekipa trenera Torstena Liberknehta ove sezone mogla da napravi taj poslednji korak ako je suditi po odličnom početku sezone. Darmštad je samo četiri puta u poslednjih više od pola veka bio deo elitnog društva i sigurno da bi na Merk stadionu rado želeli da i peti put budu deo Bundeslige. 

Sezonu su počeli porazom u prvom kolu prvenstva od Regenzburga, da bi zatim nanizali četiri pobede. Tri u prvenstvu protiv Sandahauzena, Ajntrahta iz Braunšvajga i Hanze iz Roštoka, kao i trijumf u Kupu Nemačke protiv Ingolštata.

Darmštad nije izgubio na poslednjih šest mečeva u Hamburgu, ali je zato prošle sezone ubedljivo poražen pred svojim navijačima sa 5:0. Ova dva tima su odigrala 18  mečeva, Hamburger je trijufmovao pet puta, Darmštad ima pobedu manje, a devet mečeva je okonačno remijem.

S obzirom da ove dve ekipe uvek igraju atraktivno i otvoreno predlažemo igru na golove.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi