IMA LI KRAJA AGONIJI SLOVENACA? Maribor sa novim trenerom dočekuje Rumune

V.D.

18. 08. 2022. u 12:56

VEČERAS od 20.15 na stadionu "Ljudski vrt" Maribor će dočekati rumunskog šampiona ekipu Kluža

ИМА ЛИ КРАЈА АГОНИЈИ СЛОВЕНАЦА? Марибор са новим тренером дочекује Румуне

Foto: Profimedia

Slovenački šampion ne pamti goru rezultatsku krizu. Maribor je vezao šest poraza u svim takmičenjima. Cenu toga je platio trener Radovan Karanović koji je sa "ljubičastima" osvojio titulu prošle sezone. Na njegovo mesto došao je hrvatski stručnjak Damir Krznar koji je u svojoj karijeri trenirao Dinamo iz Zagreba. 

Maribor je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona slavio protiv Šahtjora iz Soligorska ukupnim rezultatom 2:0 i tada niko nije mogao naslutiti da će nakon toga zabeležiti samo jednu pobedu u prvenstvu na ukupno devet mečeva. 

U drugom kolu ispali su od Šerifa minimalnim rezultatom i nakon toga kreće totalna agonija. U Prvoj ligi Slovenije zauzimaju poslednju poziciju sa svega tri osvojena boda na pet mečeva. To je najgori početak sezone u istoriji aktuelnog šampiona.

Nakon ispadanja iz Lige šampiona u kvalifikacijama za Ligu Evrope poraženi su od Helsinkija ukupnim rezultatom 3:0.

Sa druge strane rumunski šampion Kluž je ispao već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona. Na penale ih je u Ligu konferencija poslao jermenski Pjunik.

Nakon toga su slavili protiv Inter Eskaldesa iz Andore ukupnim rezultatom 4:1 da bi u prošlom kolu izbacili beloruskog šampiona Šahtjor iz Soligorska minimalnom pobedom na svom terenu.

Kluž je prethodnog vikenda doživeo poraz u domaćem prvenstvu od trenutnog lidera Botošanija i nalaze se na poziciji broj četiri sa devet osvojenih bodova iz pet odigranih mečeva.

Kluž je na papiru mnogo skuplja ekipa od slovenačkog šampiona i veliki favorit u ovom dvomeču. Po sajtu transfermarkt.com rumunski tim vredi blizu 28 miliona evra dok je vrednost "ljubičastih" nešto manje od 9 miliona.  

Ovo će večeras biti prvi duel ova dva rivala u istoriji. Kvota na goste je u padu pa hrabrijima predlažemo pobedu gostiju.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,5)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)