VREME JE DA SE PREKINE LOŠ NIZ: Espanjol tri godine nema pobedu protiv Madriđana kod kuće

M.T.

19. 08. 2022. u 07:25

PRVI meč drugog kola La lige donosi okršaj ekipa iz dva največa španska grada

ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ ПРЕКИНЕ ЛОШ НИЗ: Еспањол три године нема победу против Мадриђана код куће

EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Rajo Valjekano je novu sezonu La Lige počeo u Barseloni, a i u drugom kolu će ostati u glavnom gradu Katalonije pošto ga očekuje danas od 20 časova gostovanje na stadionu "RCDE" protiv Espanjola.

Oba tima su sezone počeli remijem. Espanjol je odigrao 2:2 protiv Selte u Vigu, dok je Rajo Valjekano uspeo da na "Kamp Nou" izdrži sve napade Barselone i stigne do boda.

Očigledno se manji od dva kluba iz Barselona još uvek traži posle ne baš sjajnog pripremnog perioda u kojem je ostvarena samo jedna pobeda uz dva poraza i jedan nerešen rezultat.

Trener Dijego Martinez pokušaće sa timom da izbegne prošlosezonsku stituaciju kada je Espanjoj završio na 14. poziciji, ali je gotovo do same završnice strepeo za prvoligaški status posebno zbog toga što u poslednjih pet kola nije ostvario nijednu pobedu.

Sličan je i slučaj Rajo Valjekana. Klub iz Madrida, tačnije njegovog dela Valjekasa je prošle sezone bio dve pozicije bolje plasiran od Espanjola, ali je takođe imao katastrofalnu seriju u poslednjih pet kola bez pobede i samo zahvaljujući tome što su im rezultati drugih klubova išli na ruku, ostali su u La Ligi.

Andoni Iraola probaće sa timom da ove sezone ipak sve znatno ranije završi kako bi ekipa imala više mira u završnici. Rajo je bio i uspešniji u pripremnom periodu pošto je samo u prvom meču protiv Frajburga doživeo poraz, da bi zatim ostvario dve pobede i tri remija.

Rajo pred današnji meč nema nikakvih kadrovskih problema, što se ne može reći za Espanjol. U timu iz Barselone je remi protiv Selte prilično skupo plaćen pošto su u tom meču povrede zaradili Adria Pedrosa, Ćavi Puado i Raul de Tomas i niko od njih neće igrati danas protiv Rajo Valjekana.

Meč protiv Raja propustiće i Pol Lozano koji je povredu zaradio u pripremnom meču protiv Napolija zbog čega je propsutio i utakmicu protiv Selte. Prošle sezone Rajo Valjekano je slavio u oba meča protiv Espanjola minimalnim rezultatom, a na "RCDE" stadionu Rajo ne zna za poraz od februara 2019.

Na poslednjih pet mečeva Espanjoj je samo jednom pobedio, dok je Rajo ostvario četiri trijumfa. Poslednji put su ova dva tima u Barseloni odigrala nerešeno još 2015, pa čak i nerešen rezultat nije nemoguće očekivati. Ipak, Espanjoj mora da prekine loše domaćinstvo protiv Raja, a sada je sasvim dobar trenutak za to.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,67)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 2,95) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!