HERTA STIŽE NA ŽURKU: "Vestfalen" gori poslednji put u sezoni

Novosti online

14. 05. 2022. u 10:52

BORUSIJA iz Dortmunda dočekuje berlinsku Hertu u poslednjem, 34. kolu, Bundeslige.

ХЕРТА СТИЖЕ НА ЖУРКУ: Вестфален гори последњи пут у сезони

Foto: Profimedia

Bundesliga skoro čitavu deceniju zna samo za jednog šampiona - Bajern. Bavarcima niko nije ni do kolena, dominacija najtrofejnijeg kluba u Nemačkoj se nastavlja iz godine u godine, a tome se ne nazire kraj. 

Jedini klub koji je znao da pokaže zube gigantu iz Minhena je svakako Borusija Dortmund. Međutim, politika prodavanja mladih i perspektivnih igrača postala je navika uprave ekipe iz grada koji živi za fudbal. Legendarni kapiten Marko Rojs gleda kako mu svakog leta odlaze najbolji saigrači - Gece, Humels, Levandovski, Obamejang, Pulišić, Gundogan, Dembele, Sančo... Lista je mnogo duža, ne mogu se sve zvezde nabrojati tek tako, a poslednji odlazak boli više nego bilo koji. 

Naime, Erling Haland prodat je Mančester sitiju, norveško čudo od deteta dve sezone je nosio ofanzivu "crno-žutih. Mašina za golove ove sezone postigla je 21 gol uz tri asitencije, nadali su se navijači da će ga gledati bar još jednu takmičarsku godinu na "Vestfalenu", ali novac je izgleda prioritet čelnicima. 

FOTO: AP/Tanjug

Kao zamena za snašnog i ubojitog golgetera doveden je mladi Karim Adejemi iz Salcburga. Od novopečenog reprezentativca Nemačke očekuje se puno, doduše, totalno je drugačiji tip napadača. Momka rođenog u Minhenu krase brzina i spretnost sa loptom, fizički se ne može porediti sa Halandom, čak mu je igra po krilo bliža nego ona u samoj navali. Upravo zbog toga, prelazni rok nije završen. "Milioneri" merkaju Sebastijana Alera iz Ajaksa, Francuz je ove sezone briljirao i uz Dušana Tadića jedan je od najzaslužnijih za titulu "kopljanika.

Titula je objektivno daleko, "žuti zid" ima strpljenje i vere, samo je pitanje koliko će još to trajati. Klub sa ovakvom tradicijom za uspeh u prvenstvu ne zna od sezone 2011/12, a činjenica da su se svi pehari nakon tog preselili u Bavarsku posebno boli sve u gradu. 

Prve reakcije pristalica možda se mogu očekivati danas, kada u poslednjem, 34. kolu, Borusija dočekuje Hertu. Očekuje se žurka na tribinama, možda su neki zvižduk upućen ka loži i Erlingu Halandu.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)