PORODICE ŽARIŠTA, STARIJI POSEBNO UGROŽENI: U Kraljevu za 24 sata preminula 4 pacijenta

G. ĆIROVIĆ

14. 04. 2021. u 14:05

UPRKOS nešto manjem broju novozaraženih pacijenata i manjem broju ambulantnih pregleda na dnevnom nivou, u kraljevačkoj Kovid bolnici za 24 sata preminulo je još četvoro pacijenata.

ПОРОДИЦЕ ЖАРИШТА, СТАРИЈИ ПОСЕБНО УГРОЖЕНИ: У Краљеву за 24 сата преминула 4 пацијента

Foto:G.Šljivić

U pitanju su pacijenti sa teškom kliničkom slikom, teškim pneumonijama i pridruženim bolestima, starije životne dobi, u osmoj i devetoj deceniji života.

Ovo je izjavio dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja i pomoćnik direktora za internistički sektor Opšte bolnice „Studenica“, dodajući da je u ovoj ustanovi trenutno zbrinuto 73 kovid bolesnika, od kojih je petoro na respiratoru.

- I dalje je veliki broj smrtnosti hospitalizovanih pacijenata. Sada imamo slučajeve da su porodice žarišta, a stariji članovi su mnogo izloženiji riziku zbog komorbiditeta i svojih godina. Imali smo dosta starijih bračnih parova sa teškom kliničkom slikom – naglasio je dr Parezanović.

Foto:G.Šljivić

Prema njegovim rečima, u ovdašnjoj Kovid bolnici hospitalizovani su pacijenti iz Kraljeva i Vrnjačke Banje.

- U poslednje vreme pristiže nam značajan broj pacijenata iz Vrnjačke Banje, svi u teškom stanju, a tamo se, koliko sam čuo i video, živi i radi kao da kovid ne postoji – upozorava načelnik Infektivnog odeljenja. - I dalje apelujem na odgovornost, poštovanje mera i vakcinaciju, jer samo tako možemo da se izborimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)