U OPŠTINI NEGOTIN SVE VIŠE OBOLELIH OD KOVIDA: Za 24 časa 21 novozaraženi virusom korona

S.M.J.

01. 04. 2021. u 17:24

POSLEDNjEG dana marta laboratorijskim testiranjima, antigen i PCR metodom, prisustvo virusa korona od 52 uzoraka, potvrđeno je kod 21 osobe, čime se broj obolelih u martu popeo na 781, što je i najviše od početka epidemije kovida-19 u opštini Negotin.

У ОПШТИНИ НЕГОТИН СВЕ ВИШЕ ОБОЛЕЛИХ ОД КОВИДА: За 24 часа 21 новозаражени вирусом корона

Foto: S. M. J.

Pozitivan rezultat zabeležen je kod 40 odsto ispitanih i to kod 12 žena od 26 do 82 godine, kao i kod devetorice muškaraca od 49 do 82 godine. 

U poslednja 24 časa na teritoriji opštine Negotin hospitalizovano je čak 15 pacijenata, jedan je upućen na dalje lečenje u Kovid bolnicu Kruševac, a tri su otpuštena iz bolnice, u kojoj se, lekari i medicinsko osoblje na tri kovid odeljenja brinu o ukupno 47 pacijenata sa upalom pluća. Na kiseoniku je 16 osoba.

U pedijatrijskoj kovid ambulanti pregledano je poslednjeg dana marta petoro dece, a u kovid ambulanti Medicine rada 58 osoba, od kojih je njih 25 po prvi put zatražilo pomoć lekara.

Mart je u odnosu na prethodnih godinu dana epidemije kovida u opštini Negotin okarakterisan kao mesec sa najvećim brojem obolelih, ali i velikim brojem preminulih od posledice virusne infekcije – 22. Podatak se, međutim, odnosi samo na preminule na kovid odeljenjima negotinske bolnice, ali ne i na umrle u tercijarnim ustanovama.

Virus korona potvrđen je kod 781 osobe. Među obolelima je bilo i dece i mladih od jedne do 19 godina.  Na Grudnom, Internom i Odeljenju neurologije u martu su hospitalizovane 173 osobe, dok je njih 38 zbog težih oblika bolesti upućeno u kovid bolnice: 30 u Kruševac, četiri u Sokobanju, tri u Batajnicu i jedna osoba u Niš.

U kovid ambulantama negotinskog Doma zdravlja obavljeno je 1.853 pregleda, od kojih 1.354 prva i 694 kontrolna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede