STRELCIMA SAMO 4 HILJADE MESEČNO: Godišnjni seminar protivgradne zaštite u radarskom centru Samoš

B.G.

04. 03. 2021. u 09:02

NEBO iznad Sečnja, tokom prošle godine, bilo je mirno, zaključili su strelci protivgradnih raketa, na redovnom godišnjem seminaru protivgradne zaštite, u ovom mestu pored Zrenjanina, koji je vodio Dragan Jovanović, šef radarskog centra Samoš.

СТРЕЛЦИМА САМО 4 ХИЉАДЕ МЕСЕЧНО: Годишњни семинар противградне заштите у радарском центру Самош

Ilustracija Foto: S. Mladeonski

U izveštaju se navodi da je tokom prošle sezone, koja.traje od 15.aprila do polovine oktobra, ispaljeno ukupno 32 protivgradne rakete na teritoriji Srednjobanatske opštine Sečanj, uz konstataciju da je nebo bilo mirno.

Uz napomenu da Hidrometeorološki zavod isplaćuje strelcima, mesečnu naknadu u iznosu od samo 4 hiljade dinara, opština Sečanj ih je, kao i u nekoliko prethodnih godina, finansijski podržala i pomogla da nastave rad, a predsednik opštine Sečanj, Predrag Rađenović, strelcima koji ispaljuju protivgradne rakete obećao je i ove sezone finansijsku pomoć.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OD RUDOG POLJA DO KRALJEVA: Kraljevčani danas obeležavaju imendan svog grada