VAŽNA INVESTICIJA U Smederevu grade postrojenje za prečišavanje otpadnih voda

J.I.

22. 10. 2020. u 12:48

GRAD Smederevo otpočeo je pripreme za izgradnju postrojenja za prečišavanje otpadnih voda.

ВАЖНА ИНВЕСТИЦИЈА У Смедереву граде постројење за пречишавање отпадних вода

Foto: Grad Smederevo

U okviru realizacije programa Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji, koju finansira nemačka razvojna banka KfW, a sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gradonačelnik Smedereva, Jovan Beč, savetnik gradonačelnika Jasmina Vojinović i predstavnici JKP Vodovod Smederevo održali su radni sastanak sa predstavnicima Tima za podršku programa koga predvodi  Fric Švajger.


Tema sastanka bila je koordinacija aktivnosti za pripremu i realizaciju projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Smedereva, koji tim za tehničku podršku priprema u saradnji sa predstavnicima grada  i JKP Vodovod.
Kako je objavljeno na sajtu grada, prezentacija Konceptnog izveštaja od strane Tima za podršku programa očekuje se krajem novembra meseca. Pozitivne ocene ovog izveštaja biće preduslov za zaključenje ugovora o saradnji i finansiranju izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Smedereva.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i iskazana opredeljenost da se, po završetku institucionalne i tehničke pripreme, što pre krene u realizaciju ove važne investicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna