KOLEKTIVNO NASELJE “BERGEN”: Renoviranje uz pomoć Ministarstva za povratak u kosovskoj vladi

D.Z.

17. 09. 2020. u 20:03

U OKVIRU druge faze projekta ”Podrška trajnim rešenjima za stanovnike kolektivnih centara na Kosovu”, Ministarstvo za zajednice i povratak u saradnji sa Kancelarijom Evropske unije, finansira renoviranje kolektivnog centra ”Bergen” u selu Ugljare u opštini Gračanica.

КОЛЕКТИВНО НАСЕЉЕ “БЕРГЕН”: Реновирање уз помоћ Министарства за повратак у косовској влади

Foto: Novosti

Kako se navodi u saopštenju za javnost ovog Ministarstva u planu je renoviranje svih 24 stambenih jedinica u okviru pomenutog kolektivnog centra u kome trenutno u neadekvatnim uslovima živi 21 interno raseljena porodica.

Foto: Novosti

- Tri preostale slobodne stambene jedinice će predstavnici lokalne uprave nakon renoviranja dodeliti socijalno najugroženijim porodicama - ističu predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak, koji su sa gradonačelnikom Gračanice, Srđanom Popovićem i predstavnicima Danskog saveta za izbeglice (DRC) kome je poveren projekat renoviranja kolektivnog centra, danas su obišli ”Bergen” i uverili se da radovi teku planiranom dinamikom.

Foto: Novosti

Uz zahvalnost Ministarstvu za zajednice i povratak, Evropskoj uniji i Danskom savetu za izbeglice na vrednom projektu, gradonačelnik Popović je kazao da su loši uslovi za život bili jedan od najvećih problema za stanare ovog naselja ali i predstavnike lokalne uprave.

Završetak radova i povratak porodica u kompletno opremljene stanove planiran je za polovinu decembra meseca ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)