OD ROĐENDANA - DONACIJA: Gest za divljenje kraljevačke studentkinje Andree Ćirić

G.Ćirović

31. 07. 2020. u 13:42

KRALjEVO – Nebrojano puta su Kraljevčani na delu dokazali i pokazali svoju humanost nesebično pomažući kome treba i gde treba.

ОД РОЂЕНДАНА - ДОНАЦИЈА: Гест за дивљење краљевачке студенткиње Андрее Ћирић

Foto: G. Šljivić

Tako je i mlada Kraljevčanka Andrea Ćirić (23), uspešna studentkinja treće godine Elektro-tehničkog fakulteta i članica Istraživačke stanice „Petnica“, ovih dana učunila plemenit gest poklonivši Odeljenju pedijatrije kraljevačke Opšte bolnice „Studenica“ takozvanu špric-pumpu.

Novac za ovu vrednu donaciju Andrea je prikupila tako što se odrekla poklona za svoj 23. rođendan. Praktično humanitarnoj žurci odazvao se veliki broj prijatelja koji su svoje novčane poklone, koliko je ko mogao, pretvorili u donaciju kraljevačkoj bolnici.

- Odavno sam želela da uradim ovako nešto, da rođendansku proslavu pretvorim u humanitarnu. Ranije se nisu stekli uslovi, a sada sam uspela da sebi ostvarim veliku želju i bar malo pomognem Dečjem odeljenju bolnice u gradu u kojem sam odrasla – skromno kaže Andrea.

Foto: G. Šljivić

Na ovaj način simpatična studentkinja je uz pomoć svojih prijatenja i kolega uspela da prikupi čak 65.000 dinara.

- Zaista nisam očekivala da taj iznos. Prvobitna namera mi je bila da probudim iskru humanosti u ljudima, da pokažem da odlučnošću i hrabrošću možemo mnogo da učinimo naročito za one kojima je pomoć najpotrebnija, ne samo danas, već i u godinama pred nama. Zadovoljna sam i ponosna – dodaje Andrea kroz širok osmeh. 

BUDUĆNOST

- UKOLIKO i naredni ispitni rok prođe kako sam planirala, sledi mi upis četvrte godine studija. Nisam razmišljala šta ću kada završim, volela bih da ostanem ovde, u svojoj zemlji, ali ne znam šta donosi budućnost, da li će se poklopiti kockice da ostanem ili odem – iskreno o svojoj budućnosti kaže Andrea Ćirić, studentkinja koja je u svoj indeks upisala još jednu čistu desetku iz ispita humanosti. 

Po rečima dr Srđana Vukašinovića, načelnika Dečjeg odeljenja OB „Studenica“, aparat koji se naziva špric-pumpa koristi se za automatsko vensko davanje lekova i svih drugih preparata koji treba da idu intravenskim putem.

- Aparat je veoma značajan i vredan za našu službu. Njegova cena se kreće oko 100.000 dinara, ali je i ovlašćeni prodavac kada je čuo o kakvoj se akciji radi odlučio da snizi cenu – naglasio je dr Vukašinović.

- Kada donaciju rade uspešne firme ili privrednici, to smo nekako i navikli, ali kada takvu akciju sprovede mlada osoba poput naše Andree, studentkinje koja se odrekla ličnih sredstava, onda je to gest za veliko poštovanje i divljenje. Sjajan primer i za mladu, ali i stariju generaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)