MINISTARKA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA: Stanovi za 4.000 bezbednjaka na proleće

S. K.

30. 07. 2020. u 07:13

Na gradilištu u Sremskoj Mitrovici, radovi su u punom jeku od septembru prošle godine, kada je započela izgradnja 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

МИНИСТАРКА МИХАЈЛОВИЋ НАЈАВИЛА: Станови за 4.000 безбедњака на пролеће

Foto Tanjug

Dva objekta imaće dve lamele, a treći jednu, ukupna kvadratura u kojima će biti stanovi iznosi 15.000 kvadratnih metara, a grade se u naselju Kamenjar, koje je juče posetila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je ovom prilikom istakla da se u Srbiji trenutno gradi 4.000 stanova, koji će biti gotovi do marta sledeće godine.

- Trenutno se gradi u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu i Sremskoj Mitrovici. Pored toga, u narednih nekoliko meseci počeće izgradnja još 4.000 stanova koji moraju da budu gotovi za godinu dana od početka izgradnje - rekla je Mihajlović.

Ona je i ovom prilikom uputila apel svim izvođačima i radnicima da poštuju mere bezbednosti.

- Videla sam danas da neki radnici ne nose šlemove. Apelujem na sve da ne čekaju inspekciju, već da zaštite radnike, jer jedna sekunda nepažnje može da znači izgubljen život - naglasila je ministarka.


U okviru stambenog bloka koji se gradi u Sremskoj Mitrovici predviđeno je zelenilo sa pešačkim i kolsko-pešačkim površinama, a pešačke staze imaće prateći mobilijar, kao i prostor za parkiranje od 42 parking-mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)