JUBILEJ I SAJAM OBRAZOVANJA: Svečanost u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

04. 03. 2024. u 11:20

Povodom Dana škole i značajnog jubileja – 69 godina postojanja i uspešnog rada, u Ekonomsko-trgovinskoj školi (ETŠ) u Kraljevu održan je Sajam obrazovanja i zapošljavanja.

ЈУБИЛЕЈ И САЈАМ ОБРАЗОВАЊА: Свечаност у Економско-трговинској школи у Краљеву

GU u Kraljevu

Ovom prilikom predstavilo se ukupno 35 preduzeća iz oblasti elektrotehnike i saobraćaja, mašinstva i gađevinarstva, šumarstva i obrada drveta, poljoprivrede, prerada hrane, zdravstva, socijalne zaštite, administracije, prvane struke, trgovine, ugostiteljstva i turizma, kao i 19 visokoškolskih ustanova.

Kako se moglo čuti, cilj je da se učenicima približi razgovor sa poslodavcima i predstavnicima fakulteta i razvija karijerno vođenje i savetovanje, profesionalna orijentacija i pomogne u daljem usavršavanju.

GU u Kraljevu

 

- Naša škola obrazuje smerove u dva područja rada – ekonomija, pravo i administracija sa smerovima ekonomski tehničar, finansijsko-računovodstveni tehničar i komercijalista, a u području rada trgovina, ugostiteljstvo i turizam ima trogodišnji smer trgovac – rekla je Dragana Paunović, direktorka ETŠ dodajući da je ova ustanova i u septembru prošle godine napravila mali sajam preduzetništva kao deo „Erasmus+“ programa EU.

Sajmu i prigodnoj svečanosti prisustvovali su i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Tezić, kao i Ivana Antonijević, pomoćnica ministra turizma i omladine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije