BOŽIĆ PROSLAVLJEN PRIREDBAMA: Na bini i najmlađi žitelji Stenjevca (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

09. 01. 2024. u 17:35

U Stenjevcu je sinoć, druge božićne večeri, priređena folklorna priredba na kojoj su se pored najmlađih meštana ovog sela, članova KUD-a “Resava” iz Stenjevca, predstavili i gosti KUD “Plažane” iz Plažana.

БОЖИЋ ПРОСЛАВЉЕН ПРИРЕДБАМА: На бини и најмлађи житељи Стењевца (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

-Najlepše je kada se praznici obeleže igrom, pesmom i osmesima dece. Ideja je bila da oživimo božićna okupljanja u selu i širimo prazničnu radost kroz čuvanje običaja i narodne tradicije. Zahvaljujem se članovima, roditeljima i brojnim prijateljima koji su pomogli realizaciju ove priredbe - kaže Kristina Stamatović, umetnički rukovodilac ansambla iz Stenjevca.

Program je bio satkan od igara iz Gornje Resave, Šumadije, Ponišavlja, a izvedene su i Vlaške igre. Folklorci iz Stenjevca predstavili su se i sa nekoliko zdravica i recitacija, a pažnju je privukao i crkveni hor sa nekoliko pesama. Udruženje žena “Zlatne ruke” organizovalo je i novogodišnju lutriju.

FOTO: Privatna arhiva

Zahvaljujući slozi i uspešnom radu folklora, ove godine organizovana je i podela novogodišnjih paketića koje su dobili svi članovi dečijeg ansambla.

FOTO: Privatna arhiva

Tradicionalna Božićna priredba održana je i u Medveđi u organizaciji KUD-a “Svetozar Marković”, na kojoj su nastupili ansambli iz Svilajnca, Sladaje i Kušiljeva, a u muzičkom delu predstavio se Stefan Dugalić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)