U GALERIJI U VRANJU: Otvaranje izložbe "Podvojeni svet"

J. S.

24. 08. 2023. u 12:56

U GALERIJI Narodnog muzeja u petak, 25. avgusta, biće otvorena izložba skulptura, slika i objekata "Podvojeni svet“, Zorana Ignjatovića, akademskog umetnika iz Kragujevca.

У ГАЛЕРИЈИ У ВРАЊУ: Отварање изложбе Подвојени свет

Foto: Grad Vranje

Takođe, biće održana projekcija filma "Svako ima prava na svoje parče neba“. Zoran Ignjatović rođen je 1961. godine u Ljubljani. Diplomirao je 1990. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu, odsek slikarstvo.

Član je ULUS-a od 1992. godine. Izlagao je na više od 100 grupnih izložbi širom sveta  i 40 samostalnih izložbi. Realizovao je više od 40 projekata (ilustracije knjiga, dizajn, škole slikanja, oslikavanje enterijera...). Učestvovao je na više od 20 likovnih kolonija. Autor je i koautor sedam udžbenika likovne kulture za osnovne škole, odobrenih od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Dela Zorana Ignjatovića nalaze se u zbirkama Narodnog muzeja u Kragujevcu, Malog likovnog salona u Novom Sadu, Galeriji "Laza Kostić“ u Somboru, Narodnog muzeja Užice, Narodnog muzeja u Požarevcu, kao i u privatnim kolekcijama u zemlji  i inostranstvu.

Otvaranje je zakazano za 19 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije