AMIRA SPUSTILA ZAVESU: U Kraljevu završen Festival umetnosti "Maglič"

G. ĆIROVIĆ

06. 06. 2023. u 10:47

KONCERTOM Amire Medunjanin, poznate interpretatorke sevdalinki, na Trgu srpskih ratnika, u Kraljevu je spuštena zavesa na tradicionalni Festival umetnosti „Maglič“.

АМИРА СПУСТИЛА ЗАВЕСУ: У Краљеву завршен Фестивал уметности Маглич

KC Ribnica

U organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ tokom četiri festivalska dana, posetioci su najpre mogli da pogledaju izložbu radova članova Udruženja likovnih i primenjenih umetnika iz Gornjeg Milanovca, a potom i da pogledaju prikaz malo poznatih i retkih muzičkih instrumenata u okviru radionice i izložbe „Zvuci sveta“.

U sali Kraljevačkog pozorišta održan je koncert „Putevima srpskih lepota” sa repertoarom odabranih arija i poznatih kompozicija iz domaćih i stranih filmova u izvođenju mecosoprana Ljubice Vraneš, solistkinje Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, prvaka opere ove ustanove Dragoljuba Bajića i gudačkog orkestra „Bellezza Serba“.

KC Ribnica

Ljubica Vraneš i Dragoljub Bajić

Poslednje festivalske večeri na centralnom gradskom trgu program je otvoren Muzičkim festivalom dečjih pesama, a potom su publiku razgalili grupa Kalem i za kraj Amira Medunjanin koja ove godine obeležava dve decenije profesionalnog bavljenja muzikom.

KC Ribnica

Amira Medunjanin

Ni povremena kiša nije pokvarila dobro raspoloženje, publika je uživala uz neke od najlepših pesama sa ovih prostora, a Amira je čak ispunjavala i muzičke želje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna