NESTEREOTIPNO KNJIŽEVNO VEČE: Tetralogija “Loza Pelina“ u Kulturnom centru u Paraćinu (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 05. 2023. u 09:35

PROMOCIJA romana u Paraćinu na književnim večerima je vrlo retka, a promocija njih tri u okviru tetralogije „Loza Pelina“ bila je zaista nešto nesvakidašnje.

НЕСТЕРЕОТИПНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ: Тетралогија “Лоза Пелина“ у Културном центру у Параћину (ФОТО)

Foto: Kulturni centar Paraćin

Tim pre je veče bilo neuobičajeno i zanimljivije, pa verujem da su posetioci bili zadovoljni – kaže Nenad Jevtić, direktor Kulturnog centra, mesta u kojem se ovo nesvakidašnje dešavanje odigralo.

U pitanju je žanr naučne fantastike – tri knjige Dragane Ćosić iz njene tetralogije „Loza Pelina“. Predstavljeni su njen književni prvenac „Magla“, te romani „Rosa“ i „Pečat ključ“. Moderatorka večeri bila je Bojana Đokić.

Foto: Kulturni centar Paraćin

Nenad Jevtić, v.d. direktora Kulturnog centra

U romanima se pojavljuju fantastična i mistična bića poput veštica, vila i drugih. Dragana Ćosić napisala je, u stvari, čak devet romana u nizu, s tim što su četiri, kako je objasnila, glavna, te zato i čine tetralogiju.

 Ostalih pet su romani-dnevnici, jer, čitajući ih, daje se čitaocu razjašnjenje svih misterija kojima se autorka u njima bavila.

Junak romana je Andrijana Pelin, otuda i naziv serijala. Autorka, inače, privodi kraju drugi deo romana „Rosa“, a sudeći prema njenoj neiscrpnoj energiji, uskoro ćemo čitati još Draganinih književnih ostvarenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)