ZA JAVLJAČ POŽARA ČETVRTO MESTO: Loznički srednjoškolci uspešni na republičkom takmičenju u inovacijama

V. MITRIĆ

29. 03. 2023. u 19:40

UČENICIMA Tehničke škole u Loznici uručene su diplome za osvojeno 4. mesto na republičkom nivou takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u kategoriji najbolje inovativne ideje, što je, prema rečima direktora ove škole Gorana Gordanića, pokazatelj kvaliteta učenika i nastavnog kadra.

ЗА ЈАВЉАЧ ПОЖАРА ЧЕТВРТО МЕСТО:  Лознички средњошколци успешни на републичком такмичењу у иновацијама

foto V Mitrić

Takmičenje je završeno u oktobru prošle godine, a priznanja Tehničkoj školi u Loznici i učenicima uručena su prošle nedelje u prostorijama Tehničke škole.

U Tehničku školu u Loznici stigle su diplome učenicima, koji su na republičkom takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju, u kategoriji nejabolje inovativne ideje, izborili četvrto mesto u Srbiji u konkurenciji 44 srednje škole.

To je, kako kaže direktor škole, Goran Gordanić, „ dokaz da je Tehnička škola rame uz rame sa školama koje su u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, jer ima kvalitetan nastavni kadar, odlične đake,a ovaj uspeh je najbolja reklama za školu“

-Ovo je, ujedno, poziv jer krećemo u fazu „otvorenih vrata“ i promovisanja naše škole za narednu školsku godinu – kaže direktor  Gordanić. -Kategorija Inovativne ideje znači da se od timova ne traži da imaju realizovan prototip projekta, već je dovoljno da imaju samo jasno razrađenu ideju. Oni praktično tu ideju analiziraju iz različitih uglova u smislu realizacije troškova realizacije, moguće konkurencije, rokova itd. Cilj i ovog takmičenja je u podsticajima  učenik da uočavaju probleme u svom okruženju i smišljaju ideje za njihovo rešavanje.

Učenici ovdašnje škole su, kako je rečeno, „ znanjem i idejom formirali projekat “Javljač požara”  sa izvršnim komandama koji može da detektuje i prati požar“.

-Izum javljača požara sastoji iz dve šipke, koje se zbog toplote šire i na taj način se požar može detektovati -preciziraju u školi i dodaju da je ,entorka lozničkog tima bila je profesorka fizike Anica Milićević, koja je pohvalila motivaciju učenika tokom takmičenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

UBIJTE ME LJUDI, REŠITE TAJ PROBLEM Vučić opoziciji: Nećete da me uplašite lažima