“ILUZIJOM ZA INKLUZIJU“: Predstava u renoviranom Domu kulture u Gakovu kod Sombora

J. L.

01. 03. 2023. u 15:37

U VELIKOJ sali Doma kulture u Gakovu kod Sombora odigrana je predstava „Linija razgraničenja“ autorke Tanje Ogrizović, koju su izveli članovi dramske sekcije Udruženja slepih i slabovidih i dramske sekcije Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“.

“ИЛУЗИЈОМ ЗА ИНКЛУЗИЈУ“: Представа у реновираном Дому културе у Гакову код Сомбора

foto: Grad Sombor

Predstava je deo projekta „Iluzijom za inkluziju“ koji priređuje Udruženje slepih Sombor u saradnji sa Udruženjem somborskih učitelja, a uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grada Sombora.

Projekat obrađuje teme vršnjačkog nasilja, neprihvatanja različitosti, senzacionalizma u medijima i daje svoje rešenje za suočavanje sa ovakvim problemima.

- Drago mi je što sa, imao priliku da pogleda predstavu baš u ovom renoviranom prostoru, a Grad Sombor nastaviti da ulaže u obnovu domova kulture sa namerom da se osnaže kulturna dešavanja. U prethodnim godinama rekonstruisali smo i Dom kulture u Staparu, u Bačkom Monoštoru, a trudimo se da ove godine opremimo i domove kulture u drugim naseljenim mestima i to će biti naš cilj, ali ono što je najbitnije je da se svi ti domovi kulture koriste i da su na raspolaganju stanovnicima ovih mesta - poručio je AntonioRatković, gradonačelnik Sombora. - Takođe, cilj nam je i da kulturna dešavanja ožive na selima i da aktivnosti koje sprovode ustanove kulture u gradu, u značajnoj meri budu sprovedene i u naseljenim mestima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ROMANI LETICE MILOVANOVIĆ: Borska spisateljica večeras u Paraćinu