STRUČNE GREŠKE GLAVNA TEMA: U Paraćinu završen 2. Međunarodni simpozijum Udruženja zdravstvenih profesionalaca

Зорана Рашић
Zorana Rašić

23. 10. 2022. u 15:06

POSLE tri dana predavanja i stručnih prezentacija, u gradu na Crnici završen je 2. Međunarodni simpozijum Udruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije (UZPS).

СТРУЧНЕ ГРЕШКЕ ГЛАВНА ТЕМА: У Параћину завршен 2. Међународни симпозијум Удружења здравствених професионалаца

Foto: Z. Rašić

Izneti su rezultati istraživanja eminentnih stručnjaka iz brojnih zdravstvenih ustanova, institucija i sa fakulteta iz Srbije i regiona na temu stručne greške – koja je bilo centralno pitanje na skupu.

Prema rečima dr Vladimira Jurišića, prefesora Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu i jednog od učesnika, greške uvek postoje iz različitih razloga, pa zato treba podići odgovornost na viši nivo jer zaista ima dosta problema u zdravstvu, o čemu govore brojne pritužbe pacijenata.

Foto: Z. Rašić

 Osnovni zadatak koji profesionalci u zdravstvu treba da ostvare, tvrdi Vera Simić, potpredsednica UZPS-a, jeste pomoći  pacijentima, pružiti im najbolji mogući tretman i lečenje, ali u isto vreme važno je zaštiti ugled i integritet svakog zdravstvenog radnika.

Da se simpozijum održi baš u Paraćinu, potrudila se članica UZPS-a iz Doma zdravlja u tom gradu, Gordana Stojković. Međunarodni skup održan  je pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

BONUS VIDEO

BLAGO NA JABLANICI: U selu Pleš otkriven rimski novčić cara Aurelijana iz trećeg veka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri