JEDINSTVENA ZABAVA ZA NAJMLAĐE: Uspešno završena nedelja muzeja u Leskovcu

I.M.

24. 05. 2022. u 13:13

U minulih sedam dana leskovački Narodni muzej obeležila je graja mališana učesnika brojnih muzejskih radionica koje su zaposleni u ovoj ustanovi osmislili za najmlađe.

ЈЕДИНСТВЕНА ЗАБАВА ЗА НАЈМЛАЂЕ: Успешно завршена недеља музеја у Лесковцу

foto: NM Leskovac

Oni su obogatili svoja znanja na temu istorije pisma, čuvanja i zaštite predmeta u muzeju, a saznali su i mnogo toga o istoriji mode i razvoju ženskih frizura kroz vekove.

Narodni muzej u Leskovcu je kroz tri različita programa omogućio jedinstvenu zabavu za celu porodicu, dok je obilazak stalne muzejske postavke obogaćen rešavanjem najrazličitijih zanimljivih zadataka.

Tokom trajanja manifestacije „Muzeji za decu“ svi sadržaji bili su besplatni, a posetioci su tokom posete muzeju, uz pratnju vodiča, mogli da probaju virtuelne naočare i da virtuelno obuku čak 15 različitih odevnih kombinacija s kraja 19. i početka 20. veka.

U muzeju ističu da su zadovoljni interesovanjem najmlađih Leskovčana. Pozivaju ih da ponovo dođu u ovu ustanovu uz obećenje da će njegovi zaposleni nastaviti da osmišljavaju zabavne programe i sadržaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAMA SAM SE PRIJAVILA POLICIJI Psovao mi mrtvu majku! Dara tukla muškarca od 2 metra - pobesnela na Amidžića: Šta ti je smešno!