PLIVAČI MOGU DA TRENIRAJU: Bazen SC "Sajmište" u Novom Sadu danas počinje sa radom

Lj. P.

13. 01. 2022. u 13:05

ZAMENIK gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić obišao je bazen SC „Sajmište“ kako bi se uverio da je nakon završetka radova na pokrivanju objekta sve spremno za treninge plivačkih klubova „Vojvodina“ i „Novi Sad“ koji će prvi put, na tom bazenu biti održani danas, u poslepodnevnim časovima.

ПЛИВАЧИ МОГУ ДА ТРЕНИРАЈУ: Базен СЦ Сајмиште у Новом Саду данас почиње са радом

Pres služba Grada Novog Sada

- Veoma mi je drago što je predlog Gradske uprave za sport i omladinu i SPC „Vojvodina“ da se ovaj bazen natkrije prihvaćen i uspešno realizovan i što smo tim projektom obezbedili dobre uslove za rad novosadskih plivačkih klubova i produžili kupališnu sezonu na celu godinu – izjavio je Milan Đurić. - Kako bi taj cilj ostvarili uložili smo 155 miliona dinara u najsavremeniji sistem i opremu za filtraciju i grejanje bazena, samim tim i na grejanje vode i prostora tako da je sada temperatura vode 26, a napolju je 28 stepeni. Takođe, kompletno su renovirane svlačionice, zamenjena je stolarija i urađena termoizolacija i grejanje da bi se ovaj bazen mogao koristiti i u zimskom periodu.

Gradska uprava za sport i omladinu predložila je da bazen na Sajmištu tokom zimskog perioda koriste novosadski plivački klubovi, a da u letnjoj sezoni, kao i uvek, bude otvoren za građane, dok će bazen na Spensu biti pre svega na raspolaganju građanstvu. Što se tiče bazena u okviru Sportskog centra „Slana Bara“ njega koristi Vaterpolo klub „Vojvodina“ a u slobodnim terminima organizovane su građanske smene.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će sutra biti otvoren olimpijski bazen na Spensu i da će građani Novog Sada, do 30. aprila moći besplatno da ga koriste, u pet smena.

- Taj bazen ima najsavremeniji sistem grejanja i filtracije, nove startne blokove i ponovo je u potpunosti funkcionalan. Već danas građani mogu da preuzmu besplatne karte za sutrašnje kupanje na blagajni Spensa. Prva smena počinje u 6.30, a poslednja u 19.30 časova, a zadržane su i smene za osobe sa invaliditetom. Trenutna epidemiološka situacija nalaže da bazen u jednoj smeni može koristiti do 200 kupača - objasnio je Milan Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)